PRIJAVILI STE ZA POSAO, A POSLODAVAC NE ODGOVARA? Evo što možete učiniti!

pexels.com

Sigurno ste se tijekom traženja posla susreli sa sljedećom situacijom: pošaljete svoj životopis poslodavcu i nikada ne dobijete odgovor, bio on pozitivan ili negativan.

Što učiniti u toj situaciji?

Mnogi će vjerojatno odmahnuti rukom i neće poduzeti ništa u vezi neodgovaranja poslodavc,a iako će duboko u sebi osjećati da takvo ponašanje poslodavca nije u redu. Neki će misliti kako nisu niti vrijedni vremena poslodavca, te će im motivacija za traženjem posla postajati sve slabija.

Iako je možda očito da vam se ne javljaju upravo zato jer su pronašli nekog drugog – dajte im do znanja da su vam se svakako trebali javiti. Moguće je, ipak, da im još traje proces selekcije kandidata i na taj se način istaknete kao motivirani i zainteresirani kandidat za radno mjesto. Možda su već i pronašli zaposlenika, ali svakako postoje šanse da će vas zapamtiti kao nekoga kome je stalo do radnog mjesta za koje se prijavljuje.

Dakle, sastavljanjem e-maila poslodavcu ili običnim telefonskim pozivom u kojem ga pristojno tražite za povratnu informaciju gubite jedino nekoliko minuta vašeg vremena, a možete se samo pozitivno istaknuti.

>>> IMA ‘CAKA’: NA TRŽIŠTE RADA IZAĐITE S LOŠIJIM PROSJEKOM OCJENA, ALI…


Komentari