POSTANITE KONKURENTNIJI NA TRŽIŠTU RADA: Međunarodni sajam školovanja u inozemstvu, karijere i profesionalne orijentacije

jisc.ac.uk

6. međunarodni sajam školovanja u inozemstvu, karijere i profesionalne orijentacije.

BHV Education šestu godinu zaredom dovodi u Hrvatsku eminentne srednje škole, škole jezika, sveučilišta i fakultete iz Švicarske, Nizozemske, Danske, Irske, Velike Britanije, SAD i Kanade kako bi hrvatskim učenicima i studentima predstavili svoje najbolje obrazovne programe i mogućnosti profesionalnog usavršavanja.

Održat će se u subotu 15. listopada u hotelu Double Tree by Hilton od 10 do 18 sati.

Činjenica je da osobe koje se tijekom svog školovanja odluče završiti programe srednjoškolske razmjene ili studij izvan svoje zemlje postaju konkurentniji na tržištu rada, nakon diplome dobivaju u prosjeku dvije ponude više za posao, a u razdoblju od 10 godina zarađuju i do 70% više od svojih vršnjaka koji nisu imali ovakvo iskustvo. Razlog tome nisu samo specifična stručna znanja i kompetencije koje dobivaju tijekom školovanja, već ih poslodavci smatraju snalažljivijima, samostalnijima i ambicioznijima.

Ove godine na sajmu izlaže 30-ak obrazovnih institucija iz inozemstva i očekujemo oko 2.000 posjetitelja. Moguće je dogovoriti individualne sastanke sa predstavnicima fakulteta, a ove godine su po prvi puta organizirani i panel razgovori na najtraženije teme.

FOTO: Press
FOTO: Press


Komentari