OTKRIVAMO TAJNU: Treba li u životopisu navesti hobije i interese!

Foto: Pexels

Vaši hobiji i interesi govore o tome jeste li timski radnik ili se bolje snalazite u samostalnom radu.

Kod pisanja životopisa, većina se ljudi fokusira upravo na navođenje svog obrazovanja i radnog iskustva. Ono što nije poželjno izostaviti su hobiji i interesi. Zašto, pitate se?

Svi smo više ili manje jednaki kada dođe do pitanja obrazovanja za jedno radno mjesto. Svi magistri ekonomije imaju jednaku diplomu. Točka u kojoj se počinjemo razlikovati kada poslodavac čita naš životopis su naša znanja i vještine stečena na svim aktivnostima izvan škole/fakulteta. Osim što vas vaši hobiji i interesi razlikuju od drugih, oni poslodavcu govore puno o vama.

Navođenjem vaših hobija i interesa poslodavac dobiva kompletniju sliku o vama. Zna da kvalitetno provodite svoje slobodno vrijeme te da ste aktivni i izvan posla, što vas čini boljim kandidatom za radno mjesto. Na kraju krajeva, poslodavci su sve više u potrazi za kompletnom osobom koja ima vlastite interese, a ne za strojem koji će samo obavljati svoj posao.

Nadalje, poslodavac zahvaljujući vašim hobijima i interesima saznaje čime vas može motivirati ili nagraditi na poslu. Ukoliko je područje vašeg interesa, primjerice, izrada prirodne kozmetike, moguće je da bi vas više zadovoljila nagrada u obliku plaćene radionice za izradu prirodne kozmetike umjesto bonusa od 200 kuna na plaći.

Osim toga, vaši hobiji i interesi govore o tome jeste li timski radnik ili se bolje snalazite u samostalnom radu. Primjerice, ako igrate nogomet, vjerojatnije je da vam leži timski rad. Ukoliko se bavite pletenjem, moguće je da vam bolje leži samostalni rad. Također, važno je znati da ni jedno ni drugo nije loše.

Stoga, ako još uvijek niste dodali svoje hobije i interese u životopis, savjetujemo vam da ga još danas dopunite.


Komentari