Otkrivamo 5 TAJNI uspješnog razgovora za posao

flickr.com

Hvata vas trema prije razgovora za posao? Dobrom pripremom je možete lako pobijediti.

Prvo, istražite tvrtku u koju idete na razgovor za posao. Kada se upoznate s njihovim načinom rada i vidite što se cijeni u toj tvrtki, lakše ćete se moći zamisliti u situaciji razgovora za posao, a i pokazati poslodavcima svoje znanje, što vam je velika prednost.

Drugo, dan ranije pripremite što ćete obući. Ne moramo vam posebno govoriti da se trebate obući pristojno, ako je moguće u skladu sa dress codeom tvrtke u koju idete na razgovor za posao. S bijelom košuljom nikada nećete pogriješiti. Dan ranije pripremite odjeću zato da ne biste u zadnji tren tražili što obući i na to potrošili dodatnu energiju koja će vam trebati za razgovor za posao.

Treće, postavljajte pitanja na razgovoru za posao. Poslodavac će najčešće tijekom razgovora za posao reći osnovne detalje koje biste trebali znati o vašem potencijalnom radnom mjestu, primjerice, radno vrijeme i satnicu. Međutim, unaprijed pripremite i ostala pitanja koja biste htjeli znati o vašem budućem radnom mjestu, kao na primjer koje su vaše obaveze, kako bi izgledao vaš radni dan, s kojim odjelima surađujete… Jer, zapamtite, i vi birate poslodavca, a ne samo poslodavac vas.

Četvrto, zapisujte. Novih informacija o vašem potencijalnom radnom mjestu je mnogo. Nema šanse da ih baš sve zapamtite, stoga zapisujte sve što vam se učini važno. Ne samo da će vama pomoći pri odluci, već ćete poslodavcu poslati poruku da ste organizirana i odgovorna osoba.

Peto, rukujte se i zahvalite. Na početku i na kraju razgovora za posao svakako pružite ruku poslodavcu (i svima ostalima koji sudjeluju u razgovoru za posao), a na kraju se uz rukovanje zahvalite na vremenu.


Komentari