NEMATE RADNO ISKUSTVO? Evo kako napisati odličan životopis!

flickr.com

Donosimo vam dva savjeta kako se predstaviti u životopisu ukoliko nemate radnog iskustva.

Upravo ste završili svoje obrazovanje i puni pozitive krenuli u potragu za poslom. Prvi natječaj traži pet godina iskustva, drugi traži tri godine iskustva, treći traži minimalno godinu dana iskustva… Pa odakle vam iskustvo ako ste tek završili školu?

Ukoliko niste jedni od onih koji su volontiranjem i radom tijekom obrazovanja stjecali iskustvo, onda se morate znati dobro predstaviti u životopisu. Također, nemojte izbjegavati natječaje u kojima se traži minimalno godina dana iskustva – iako niste radili vi posjedujete neka znanja i vještine potrebne za posao iz struke na koji se prijavljujete.

Donosimo vam dva savjeta kako se predstaviti u životopisu ukoliko nemate radnog iskustva.

1. Istaknite da želite prikupljati iskustvo!

Poslodavac vjerojatno prije svega traži osobu koja je visoko motivirana da obavlja traženi posao – a tko je bolji za to od mlade osobe koja je željna prikupljati iskustvo kako bi se dalje usavršavala?

2. Istaknite predmete/kolegije i završne radove koji su vezani uz natječaj za posao!

Zasigurno ste tijekom obrazovanja slušali neke predmete ili kolegije, te se u nekom većem seminaru ili završnom radu bavili temom koju možete povezati sa poslom koji želite raditi. Svakako to istaknite kako bi poslodavac vidio da već posjedujete potrebna znanja i vještine.


Komentari