IMA ‘CAKA’: NA TRŽIŠTE RADA IZAĐITE S LOŠIJIM PROSJEKOM OCJENA, ALI…

flickr.com

 Broj poslodavaca koji zapošljavaju prema prosjeku ocjena koji ste imali na fakultetu je zaista mali te je u stalnome padu.

Da odmah prijeđemo na stvar: zamislite da ste poslodavac. U potrazi ste za novim zaposlenikom koji treba biti mlad, pismen, imati Microsoft Office u malom prstu, imati razvijene komunikacijske vještine i treba znati još štošta…

I onda vam se jave osobe koje imaju prosjek, diplomu, Microsoft Office korišten za tipkanje seminara u zadnji tren, a komunikacijske vještine izoštravane subotom navečer – što ćete naravno shvatiti tek nakon što takvu osobu zaposlite.  Broj poslodavaca koji zapošljavaju prema prosjeku ocjena koji ste imali na fakultetu je zaista mali te je u stalnome padu. Osim toga, većina diploma danas nažalost ne garantira posjedovanje vještina koje poslodavci traže pri zapošljavanju vaše struke.

Upravo zato je važno biti svjestan da na tržištu rada bolje prolaze osobe sa konkretnim znanjima i vještina. Problem koji se javlja jest kako ih prikupiti? Fakultetske obaveze uz dobru organizaciju dopuštaju vrijeme za volontiranje, studentski posao, pohađanje raznih besplatnih edukacija te slušanje online edukacija.


Ukoliko niste jedna od osoba koja uz fakultet radi nešto od gore navedenog, osvrnite se oko sebe – zasigurno ćete pronaći dobre primjere studenata koji fakultet usklađuju s ostalim obavezama.

Stoga radije na tržište rada izađite s malo lošijim prosjekom ocjena, ali sa puno konkretnog znanja – lakše ćete pronaći posao.

>>>  ‘ZANIMLJIVA’ PONUDA ZA STUDENTSKI POSAO! Studoši ih ismijali: ‘Zabranjena upotreba vibratora na radnom mjestu’

>>>  NAKON FAKULTETA POSTALA ‘ROBINJA’! ‘Bojala sam se jesti, rušila sam se na poslu od gladi i fizičkog napora’

Komentari

loading...
-->