IBM ZAPOŠLJAVA: Traže čak 500 radnika, provjerite zadovoljavate li uvjete

IBM Hrvatska, Facebook

Posao se nudi na razdoblje od 23 mjeseca, a početna plaća trebala bi iznositi između 20.600 i 26.000 funta godišnje neto. Visina plaće ovisila bi o kvalifikacijama i iskustvu zaposlenika.

Ideja o otvaranju IBM-ovog call centra za podršku pokrenula je veliku raspravu. Postoje dvojbe oko toga hoće li biti riječ o takozvanom “Bangladeš” call centru sa srednje obrazovanim zaposlenicima ili će centar biti pun visokoobrazovanih inženjera. Također se mnogi pitaju koje je sve pogodnosti od države ta kompanija dobila da bi uopće mogla investirati u Hrvatsku, piše Jutarnji.hr.

Poslovni direktor IBM-a Hrvatska Damir Zec nije htio otkriti previše detalja o budućem call centru. Rekao je jedino da će biti zaposleno do 500-tinjak ljudi te da se početak rada očekuje 2017. godine.

Traži se znanje stranih jezika

Večernji.hr pak je objavio koja će se točno znanja tražiti od budućih zaposlenika IBM-a.

Osim IT znanja bit će potrebno znati i strane jezike – od engleskog, njemačkog, francuskog, talijanskog do kineskog i japanskog. IBM bi također navodno trebao surađivati s brojnim fakultetima u Hrvatskoj na programima mentorstva i profesionalnog usavršavanja.

Opozvani premijer Tihomir Orešković naglasio je veliku važnost i značaj planiranog projekta. “Ovaj projekt će možda i omogućiti da se neki koji su izašli iz zemlje vrate. Važno je jer jačamo investicijsku klimu i što smo pokazali da možemo konkurirati, da imamo obrazovan kadar i poticaje koje mogu privući ulagače”, rekao je Orešković na predstavljanju IBM Client Innovation Centra u Vladi.

Suradnja s Američkom gospodarskom komorom

Hoće li ovaj projekt zaživjeti kod nas, teško je reći. Ipak, gospodarski posjet hrvatske Vlade u suradnji s Američkom gospodarskom komorom 2014. godine IT tvrtkama u SAD-u doprinio je jačanju odnosa na višoj, globalnoj razini, ali i otvorio put razgovorima o potencijalnim ulaganjima, rekli su u Komori. Upravo je to razlog njihova zadovoljstva oko spomenutog američkog ulaganja.

“Ova investicija zasigurno će doprinijeti pozitivnoj percepciji Hrvatske kao destinacije za ulaganja, što je prilika koju Hrvatska mora iskoristiti”, objasnila je izvršna direktorica Komore Andrea Doko Jelušić.


Komentari