Kako Konzum vrbuje zaposlenike? ‘Dovedi nekog novog, nek’ ostane barem tri mjeseca i dobiješ 200 kuna’

commons.wikimedia.org

Fotografija koja dokazuje da je voda došla do grla.

Agrokor je glavna tema u zemlji već nekoliko mjeseci, jedno vrijeme su čak i police u trgovinama bile poluprazne, a radnice su strahovale za vlastitu egzistenciju. Ipak, svim silama ih se želi spasiti, a veliki šefovi sada nude i “stimulacije” svima koji vrbuju nove zaposlenike.

Na fotografiji objavljenoj na Facebook stranici Di su pare vidi se obavijest radnicima u kojoj stoji da svakog, tko dovede novog radnika, a koji ostane raditi minimalno tri mjeseca, čeka stimulacija do 200 kuna.

FOTO: Facebook/ Di su pare
FOTO: Facebook/ Di su pare

Mnogima je u oko upao baš ovaj detalj gdje je navedeno da novi zaposlenik mora ostati barem tri mjeseca, pa su mnogi i komentirali da većina u Konzumu ne može ni opstati dulje od toga. Drugi, pak, govore kako će tih 200 kuna vjerojatno biti isplaćeno u Konzumovim bonovima, ili će biti odbijeno od slobodnih dana.

“200 kn na MultiPlusCard karticu”, napisao je jedan komentator, a drugi se nadovezao i napisao da je iznos na obavijesti kriv:  “Krivo……stimulacija od 199,99 kn…”.

“A sigurno nije keš, već konzumov bon”, napisao je Antonio.

U vezi ove fotografije i načina “regrutiranja” novih zaposlenika kontaktirali smo i Konzum i zamolili ih za komentar, do objave teksta nismo dobili odgovor.


Komentari