Jači od sudbine: Konzum zapošljava diljem Hrvatske i nudi razne pogodnosti

Ranije su najavili kako do kraja godine planira zatvoriti ukupno 105 prodavaonica, koje su neprofitabilne duže razdoblje te je izgledno da će nastaviti neprofitabilno poslovati i stvarati gubitke.

Konzum je raspisao natječaj za nove radnike na pozicijama prodavača, skladištara, mesara, kuhara, vozača, komisionara i dostavljača te tako pozvao sve zainteresirane da se pridruže timu od više od 11.000 zaposlenika diljem Hrvatske. Uz rad u kolegijalnoj radnoj atmosferi, Konzum svojim zaposlenicima nudi brojne pogodnosti iznad zakonom propisanih obveza, poput isplate božićnice, uskrsnice, regresa i drugih, kao i redovita primanja koja su nedavno u okviru procesa restrukturiranja i povećana za radnike u maloprodaji. Novost je i zapošljavanje na nepuno radno vrijeme, čime se izlazi ususret i omogućava fleksibilnije radno vrijeme roditeljima, studentima i svima kojima je to važno i nužno radi usklađivanja privatnih i poslovnih obveza.

“Proces restrukturiranja Konzuma koji je u tijeku već pokazuje i prve rezultate – uspjeli smo stabilizirati poslovanje, zatvoriti dio duga dobavljačima i osigurati redovito podmirivanje obveza prema njima te tako ostvariti redovitu opskrbu naših trgovina robom. Zatvaramo i dio trgovina kako bismo postigli operativnu stabilnost te poboljšali uvjete rada u budućnosti. Iza nas je i uspješna sezona u kojoj su, kao i u ostalim aktivnostima, ključnu ulogu odigrali Konzumovi zaposlenici koji su bili uz kompaniju u najtežim trenucima te potvrdili kako su naš najvredniji resurs. Svi zajedno s veseljem očekujemo nove kolege i želimo im dobrodošlicu u jedan od najvećih kolektiva u Hrvatskoj, u kojem još jače nego ikad prije njegujemo kvalitetne međuljudske odnose, jamčimo redovitu isplatu plaće i pružamo brojne dodatne pogodnosti”, istaknuo je Slavko Ledić, predsjednik Uprave Konzuma.

Inače, ta je tvrtka od 1. kolovoza povećala plaće za prosječno osam posto za 6.000 svojih radnika s najnižim koeficijentima. Ranije je najavila kako do kraja godine planira zatvoriti ukupno 105 prodavaonica, koje su neprofitabilne duže razdoblje te je izgledno da će nastaviti neprofitabilno poslovati i stvarati gubitke.


Komentari