HT će podijeliti stotinu otkaza, prosječna otpremina iznosi 230 tisuća kuna

screenshoot

Radnike pred otkazom čekaju stimulativne otpremnine i subvencionirane edukacije.

U Hrvatskom Telekomu do kraja ožujka podijelit će stotinjak otkaza radnicima u sklopu “transpormacije poslovanja”.

“U okviru tog procesa utvrđen je višak od oko 100 radnika kojima kompanija iz poslovno uvjetovanih razloga do 31.3. 2017. namjerava otkazati ugovore o radu. Riječ je o najmanjem broju radnika koji odlazi iz kompanije otkako je HT započeo s procesom transformacije.

Procesu smanjenja broja radnika HT pristupa s punom socijalnom osjetljivošću i odgovornošću. Uz otpremninu zajamčenu Kolektivnim ugovorom, u HT-u je donesena odluka o dodatnim, stimulativnim otpremninama koje će se isplatiti radnicima, ovisno o godinama radnog staža u kompaniji. Također, za određene kategorije radnika osigurana je isplata i posebnog dodatka u iznosu od 6 radnikovih plaća”, stoji u obavijesti HT-a na Zagrebačkoj burzi.


Otpremnine u iznosi jedno i pol godišnje plaće u HT-u

Radnici koji će uskoro napustiti tvrtku dobit će otpremnine koje će u prosjeku iznostiti 230 tisuća kuna, odnosno jedno i pol godišnju plaću u HT-u. Tamo, pak, navode da su kroz svoj program “Podrška Plus” radnicima osigurali kvalificirane stručnjake koji ih savjetuju kako se što lakše snaći na tržištu rada.

Kompanije će radnicimana odlasku subvencionirati i edukacije po izboru u iznosu do pet tisuća kuna.

“Telekomunikacijska industrija u kojoj HT posluje ubrzano se mijenja te je stalna prilagodba i transformacija nužna kako bi se zadržala vodeća pozicija i kako bi se osigurao rast i razvoj u narednom razdoblju. Tehnološki razvoj donosi značajne promjene te se određeni poslovi u potpunosti prestaju raditi ili se njihov obim u velikoj mjeri smanjuje, što dovodi do potrebe za smanjenjem broja radnika. Uz proces kontinuiranog restrukturiranja, HT stalno i zapošljava mlade stručnjake sa specifičnim znanjima iz STEM područja te je godinama u vrhu listi najpoželjnijih poslodavaca, što samo potvrđuje činjenicu da se kompanijom upravlja odgovorno”,kazali su iz HT-a.

Komentari