Zagrebačka legenda Zvonko Špišić dobiva ulicu u Zagrebu?

Jurica Galoic/PIXSELL

Legendarni zagrebački skladatelj i šansonijer, Zvonko Špišić, uskoro bi mogao dobiti svoju ulicu u Zagrebu. Naime, gradski Odbor za imenovanje ulica i trgova njegovo ime je uvrstio u fond imena, a kako je istaknuo predsjednik Odbora Zlatko Hasanbegović, u najskorijem vremenu Odbor će pronaći prikladnu površinu koja će dobiti ime po njemu

“Drago mi je da smo donijeli tu odluku, proceduralno je njegovo ime uvršteno u fond imena, ali ne smijemo stati na tome nego u najskorijem vremenu moramo pronaći prikladnu površinu koja bi onda i dobila ime po njemu”, rekao je Hasanbegović.

“Postoji prijedlog koji, bojim se, neće proći – oko preimenovanja Parka Stara Trešnjevka u Park Zvonka Špišića, istaknula je članica Odbora Rada Borić, međutim postoje neki prethodni zahtjevi da se, recimo, promjene nazivi ulica poput Dobojske ili Sokolgradske, što bi i bilo primjereno”, istaknula je Rada Borić.

Primjereno je i jer je po broju izvedenih pjesama i nagrada Špišić bio prvi na festivalima u Zagrebu, a objavio je i 3 knjige s tekstovima svojih pjesama – od kojih mnogi spadaju u antologiju hrvatske lirike, smatra Borić.


Komentari