(VIDEO) Čistoća odvojeni otpad odvozi u istom kamionu? Iz Holdinga tvrde: ‘Nije došlo do miješanja otpada’

Facebook/Renato Petek

Gradski zastupnik Renato Petek,na svom je Facebooku objavio snimku na kojoj komunalci smeće iz različitih spremnika bacaju u isti kamion, a snimka je nastala u Kranjčevićevoj ulici.

“Evo kako funkcionira sustav odvojenog prikupljanja sortiranog otpada iz podzemnih spremnika u Zagrebu. Brižni građani razdvajaju otpad, odlažu u postavljene spremnike, a oni sve odvoze kao da je to smeće, iz žute ili plave kante, u istom kamionu. A možda ga voze i na isto mjesto, smetlište Jakuševec? Lokacija: Kranjčevićeva ulica”, napisao je Petek na Facebooku.

Evo kako funkcionira sustav odvojenog prikupljanja sortiranog otpada iz podzemnih spremnika u Zagrebu.Brižni građani razdvajaju otpad, odlažu u postavljene spremnike, a oni sve odvoze kao da je to smeće, iz žute ili plave kante, u istom kamionu. A možda ga voze i na isto mjesto, smetlište Jakuševec?Lokacija: Kranjčevićeva ulica

Gepostet von Renato Petek am Montag, 2. April 2018

Glasnogovornica Holdinga, Senka Knežević kazala je kako nije došlo do miješanja otpada.

“Pojavila se snimka pražnjena spremnika u kojoj se tvrdi da Čistoća odvozi različite vrste otpada u istim kamionima, što nije točno. To su dvije identične vrste otpada i prilikom pražnjena nije došlo do nikakve povrede procedure. Pražnjena je plastika i metal u isto vrijeme i nije došlo do miješanja različitih vrsta otpada, rekla je Senka Knežević, glasnogovornica Zagrebačkog holdinga.

“Žao mi je što ova situacija nije iskomunicirana na pravi način. Javnost je imala jučer pravo dobiti potpunu informaciju. Ispričavamo se zbog toga. Odgovorni za to će snositi posljedice”, zaključila je.

Podsjetimo, Zagreb.info je već pisao o mogućem miješanju otpada prilikom odvoza. Naime, ogorčeni građani dojavili su nam kako su u nekoliko navrata svjedočili prizorima komunalaca koji otpad iz različitih spremnika bacaju u isti kamion.

Međutim, tada su nam iz Holdinga ustvrdili da su građani u krivu, rekavši pritom kako se odvojeni otpad odvozi prema različitom rasporedu.

(FOTO) Odvajate otpad? Bespotrebno. Evo na koji način Čistoća odvozi ono što ste vi odvajali

 

 


Komentari