Škole trčanja sve su popularnije u Zagrebu, istražili smo koje su aktivne

FOTO: Ivan Klindić

Jeste li ikada bili jedni od onih, koji su vješto izbjegavali tjelesni u školi? Vjerovali ili ne, mnogi polaznici škola trčanja tvrde kako prije nisu voljeli ikakve tjelesne aktivnosti, a sada su ovisni o trčanju.

Već smo debelo zakoračili u proljeće a ljeto nam kuca na vrata. Lijepo vrijeme izmamilo je veliki broj građana na svježi zrak. Među njima se nalaze i brojni trkači.

Sigurno ste primijetili grupe ljudi kako trčkaraju po nekim od poznatih zagrebačkih lokacija. Radi se o sve popularnijim vrstama škola, a to su one za trčanje. Sve veći broj trkača nalazi se na Maksimiru, Jarunu i Savskom nasipu.

Svi smo svijesni kako je trčanje zdravo, ne samo za naše tijelo već i za duh. Mnogi će umjesto šetnje u prirodi, odabrati trčanje kao idealnu aktivnost za tumaranje šumskim puteljcima ili pak uz obale Save.

Istražili smo koje škole trčanja možete upisati prema željenim lokacijama. Zapamtite, nikada nije kasno i uvijek se treba od nekuda početi.

Savski nasip i Jarun

Jedna od najpopularnijih lokacija za trčanje, zasigurno je Savski nasip, stoga ne čudi što se upravo ovdje može pronaći mnoštvo škola trčanja. Najstarija škola trčanja je Trčaona. Škola trčanja traje 8 mjeseci, a treninzi se održavaju tri puta tjedno. Mjesečna članarina u udruzi iznosi 170 kn. Ne morate se brinuti, jer postoji više grupa: početne i napredne. 

Na Savskom nasipu možete pronaći i školu trčanja Hendrix. Semestar traje od 27.3. do 27.10., no još uvijek se možete upisati. Cijena je 150 kuna mjesečno, a plaćati ga možete ili mjesečno ili unaprijed. Treninzi napredne grupe održavaju se ponedjeljkom i srijedom u 18:30h i subotom u 10h, a početne utorkom i četvrtkom u 18h i subotom u 10h.

Trčati možete s atletskim klubom Forca, koji se održavaju na savskom nasipu i na Jarunu. Mjesečna članarina u školi trčanja je 150kn.
Na savskom nasipu i Jarunu možete trčati i uz školu trčanja Omega, gdje ćete ško0lu trčanja platiti 130 kuna i plaća se na početku svakog mjeseca. Treninzi se održavaju tri puta tjedno. Ponedjeljak, srijeda i petak u 18 sati na Jarunu, te utorak i četvrtak u 18 sati, subota u 9 sati na Savskom nasipu.

 

Posljednja škola trčanja jest: Perpetuum mobile, koja održava treninge na savskom nasipu utorak – četvrtak – subota. Program škole rekreativnog trčanja plaća se 150kn mjesečno.

 

Maksimir

Maksimir je već dobro poznata lokacija svim rekreativcima, bilo da se radi o trkačima ili ljubiteljima frizbija. U Maksmiru se krije jedan pravi mali sportski duh. Teško je odoljeti zelenilu, koje nas svakodnevno zove. Naš zagrebački smaragd, nezaobilazna je destinacija za svakog rekreativca u njegovoj blizini.

U Maksimiru možete pronaći mnoštvo škola trčanja. Od već navedenih škola, pronaći ćete Trčaonu, Omegu i Perpetuum mobile.

 

Školu trčanja održava i Brooks Akademija trčanja Slavko Petrović. Mjesečna članarina je 200kn, a možete povesti i svoju djecu, jer ova škola će se pobrinuti da i vaši mališani uživaju u prirodi. Treninzi se održavaju ponedjeljkom, srijedom i subotom ili utorkom, četvrtkom i subotom.

Školu trčanja održava i Run.hr. Upisi se održavaju cijele godine, a program traje 2-4 mjeseca. Treninzi se odvijaju do 6x tjedno; radnim danom u 18:15, a subotom u 9:30 sati. Mjesečna članarina iznosi 350 kuna. U cijenu mjesečne članarine uključena je edukacija, izrada personaliziranog plana treninga, stručni nadzor na svakom treningu, mogućnost korištenja utega, partera i mobilizacijskih rekvizita te neograničen broj treninga.

Škole trčanja postaju sve popularnije u Zagrebu, što nam govori kako su Zagrepčani otvoreni za aktivan i zdrav život. Osim navedenih lokacija, možete trčati i na Bundeku, a neke škole nude i Sljeme kao jednu vrlo izazovnu lokaciju. Uz navedene škole trčanja, mogu se pronaći organizirane skupine trkača kojima se možete pridružiti, poput addidas runnersa ili primjerice Start u Kvart.

Vrlo se lako zaljubiti u trčanje. Jedino što trebate napraviti jest – krenuti.

 

Komentari

Komentari

loading...