‘Prvi red do mora’: Podvožnjak Aleja Bologne – Škorpikova opet pod vodom, stanovnici ogorčeni

Facebook

Stanovnici zapadnog dijela grada već se dulje vrijeme žale na stanje ispod podvožnjaka Aleja Bologne – Škorpikova. U ponedjeljak navečer je to područje opet bilo popavljeno s obzirom na kišu koja je padala u Zagrebu.

U Facebook grupi GAJNICE jučer danas sutra jedan je korisnik objavio fotografije poplavljenog područja i napisao ‘Bačvice’.

Gepostet von Alpa Chino am Montag, 16. April 2018

Podsjetimo, nakon svake jače kiše u Zagrebu, podvožnjak na Škorpikovoj u potpunosti je poplavljen. O problemu smo pisali u više navrata a dobili smo i odgovor od Holdinga koji su rekli kako se problem ne može riješiti bez izgradnje javnog kanala odgovarajućeg profila i kapaciteta. U odgovoru Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet tada je pisalo:

Kako je izgradnja javnog kanala odgovarajućeg kapaciteta na Huzjanovoj ulici u programu ViO-a za razdoblje 2017-2018. ovaj Ured će poduzeti potrebne aktivnosti kako bi se pripremila tehnička dokumentacija, ishodile potrebne dozvole za prilagodbu i spajanje odvodnje podvožnjaka na projektirani javni kanal u Huzjanovoj, odmah po njegovoj izgradnji’.

Odgovor iz Holdinga: Evo kada slijedi sanacija podvožnjaka na Škorpikovoj

U rujnu prošle godine očajni građani su pokrenuli i peticiju kako bi potaknuli Gradske vlasti da ubrzaju proces uređenja podvožnjaka Alea Bologne – Škorpikova. Međutim, po pitanju sanacije podvožnjaka do danas nije učinjeno ništa, a svakodnevne gužve i poplave na ovom području uzrokuju brojne probleme.

(FOTO) Poplavljeno Špansko i Gajnice: ‘Zapadni dio grada je infrastrukturalno zapušten i svaki put je isto’

 

 

Gepostet von Alpa Chino am Montag, 16. April 2018


Komentari