Prijedlog o protivljenju privatizaciji Dinama nije prošao na Odboru za sport, evo što kažu zastupnici

Ovog je četvrtka održana sjednica Odbora za obrazovanje i sport, a članovi Odbora nisu prihvatili prijedlog zaključka kojim bi se Gradska skupština usprotivila preoblikovanju GNK Dinamo u sportsko dioničko društvo sve dok se ne raspišu transparentni izbori po svim pozitivnim propisima.

Naime, problematičnim su zastupnici okarakterizirali Prijedlog zaključka u ovakvom obliku zbog čega isti nije prihvaćen.

Na poziv Odbora, sjednici su prisustvovali predstavnici Udruge “Dinamo – to smo mi”, kao i predstavnici Uprave GNK Dinamo – Tomislav Svetina, Igor Kodžoman i Miroslav Rožić koji na većinu postavljenih pitanja nisu dali konkretan odgovor, unatoč mogućnosti da na postavljena pitanja iscrpno odgovore.

Gradski zastupnici Prijedlog zaključka su odbacili s tri suzdražana glasa (Tomislav Stojak, Gordana Rusak i Mislav Herman) i dva glasa za (Bruna Esih i Tamara Čubretović).

Tomislav Stojak ocijenio je kako Prijedlog zaključka treba proširiti, a neke stvari dodatno razjasniti do sjednice Gradske skupštine

“Kako smo vidjeli u raspravi, gotovo svi zastupnici u ovom trenutku ne žele privatizaciju Dinama dok se ne razjasne neke stvari. Mnoge stvari nisu jasne, mnoge st vari prema javnom mijenju nisu u skladu s pozitivnim propisima i do rasprave na sjednici Skupštine moramo utvrditi financijsko stanje Dinama”, obrazložio je Stojak suzdržani stav.

Naime, zastupnici su tijekom rasprave predlagatelju predbacili nedostatak materijala kojima bi se obrazložio Prijedlog zaključka te, kako su naveli, šturu formulaciju Prijedloga zaključka.

Krešimir Kartelo, koji je obrazložio Prijedlog zaključka u ime predlagatelja, izrazio je čuđenje suzdržanosti većine članova Odbora.

“U raspravi je bilo previše demagogije, premalo agrumenata, premalo odgovora na pitanje, a odgovori koji su i izrečeni bili su u službi apsolutiziranja teme, no činjenica jest da nepravilnosti na koje se upozorilo nisu otklonjene u samoj raspravi”, prokomentirao je Kartelo te je dodao kako su se predstavnici skupštinskih Klubova prije svega nekoliko dana izjasnili kako će podržati ovakav Prijedlog zaključka. Što se u međuvremenu dogodilo nije mu jasno.

Predsjednik udruge ‘Dinamo to smo mi’ Juraj Čošić nakon sjednice skupštine je rekao:
“Čudno mi je da su se svi zastupnici izjasnili protiv ovakve privatizacije, ali nisu za ovaj zaključak. Nitko nije glasovao protiv. Mi ćemo i dalje ustrajati na svojim zahtjevima”.

Spomenimo kako je sjednica Gradske skupštine zakazana za četvrtak, 24. svibnja kada će se pred gradskim zastupnicima naći Prijedlog zaključka o protivljenju privatizaciji Dinama u nešto drukčijem obliku. Kako je najavljeno, potpuniji Prijedlog zaključka trebala bi podržati većina gradskih zastupnika.

 


Komentari