Pregovori u tijeku: ZET-ovci traže poskupljenje karata, policijsku pratnju…

Zagrebački holding

Sindikat radnika i prometnih vozača ZET-a predložio je gradskim čelnicima poskupljenje karata s 4 na 5 kuna, policijsku pratnju tijekom kontrole, videonadzor u svim tramvajima i ukidanje povlaštenog statusa socijalnim grupama u slučaju prekršaja, a ovo su samo neki od njihovih prijedloga koji imaju za cilj povećanje prihoda i sigurnosti radnika.

Mirka Jozić, pročelnica Grada Zagreba za gospodarstvo, sudjelovala je na sastanku, ali ističe da karta neće poskupjeti.

“Nismo se složili oko prijedloga povećanja cijene jer ne namjeravamo na taj način povećavati budžet nego kroz poticanje građana na korištenje javnog prijevoza”, rekla je Jozić i dodala da nemaju namjeru prihvatiti prijedlog za ukidanje povlaštenog statusa socijalnim grupama građana u slučaju prekršaja. Naime, vozači i prometnici traže da ako netko iz socijalne kategorije (đaci, studenti, umirovljenici i drugi) bude ulovljen bez karte da ga se sankcionira oduzimanjem povlaštenog statusa do kraja godine, piše Jutarnji.

Jozić je rekla da se o drugim prijedlozima još pregovara.

“Opcija da policija u civilu ide s kontrolorima nije loša, ali taj prijedlog ne ovisi samo o nama nego i o policijskoj upravi. Što se tiče kamera, već neko vrijeme razmišljamo o tome da u sve tramvaje ugradimo kamere tako da taj prijedlog već stoji u budućim planovima”, kaže Jozić.


Komentari