Majku Terezu deložirali iz stana koji je na korištenje dobila pokojna Ena Begović: ‘Izbacili su je poput psa!’

Photo: Borna Filic/PIXSELL

Majka Ene i Mije Begović, 83 – godišnja Tereza, deložirana je iz stana u zagrebačkoj Dežmanovoj ulici u kojem je nastavila živjeti nakon tragične pogibije svoje starije kćeri Ene.

” Riječ je o stanu u Dežmanovoj ulici 7, čija površina iznosi tridesetak kvadrata. Taj je stan devedesetih godina Ena dobila od Grada Zagreba, a od početka je tu s njom živjela i naša mama, što su, uostalom, svi susjedi potvrdili na sudu. Međutim, ispostavilo se naknadno da je riječ o stanu čiji vlasnici postoje, a ti su vlasnici stan u kojem je živjela moja mama prodali novom vlasniku koji se s mamom nalazi na sudu i nastoji osporiti njezino pravo da kao zaštićeni najmoprimac u svojem domu živi do svoje smrti”, kazala je Mia Begović za Jutarnji pritom podsjetivši kako je njezinoj nećakinji Lani Radeljak, za razliku od njezine bake Tereze, osporeno da na istoj adresi uživa status zaštićenog najmoprimca.

“Bolje da se ni ne prisjetim tog slučaja. Međutim, što se tiče toga da je moja mama zaštićeni najmoprimac u tom stanu u kojem je godinama živjela, to stvarno nikome nije bilo sporno. Tijekom sudskog procesa, koji još nije okončan, susjedi su pričali kako je baka Tereza tijekom uzbuna 90-ih godina u podrumu zgrade djeci čitala i pričala priče”, nastavlja Mia Begović u razgovoru za Jutarnji, uvjerena da bi sud presudio u korist njezine majke.

“Ali do toga u našoj pravnoj državi nije došlo. Umjesto toga vlasnik stana, koji se po pravdi i pravu u taj stan mogao useliti tek kad moje mame više ne bude, u pratnji policije upao je u stan dok je mama bila na zadnjem sudskom ročištu vezanom uz njezin dom. Možete li zamisliti u kojem šoku je bila kada je nakon povratka kući shvatila da ne može ući u stan, koji od krhke starice čuvaju dvije “mrge”? Uz to, vlasnik je promijenio i brave na ulaznim vratima, strahujući valjda da moja mama, žena od osamdeset i tri godine, ne bi sama, baš kao što je on to učinio, nasilno ušla u svoj vlastiti dom”, ogorčena je glumica.


Komentari