Grad uvodi digitalizaciju postupaka podnošenja prijava za financiranje programa i projekata udruga

Na fotografiji Milan Bandić. foto HINA/ Edvard ŠUŠAK/ es

Gradska uprava odlučili je uvesti kompletnu digitalizaciju postupaka podnošenja prijava za financiranje programa i projekata udruga.

Riječ je o projektu koji bi trebao u velikoj mjeri omogućiti udrugama brže i jednostavnije prijavljivanje na programske natječaje putem online obrasca, a uvest će se i efikasnija kontrola cjelokupnog postupka, piše Jutarnji.

Posljedica je to izvješća za Državne revizije za 2016. godinu koja je Gradu Zagrebu dala uvjetno mišljenje, između ostalog i zbog financiranja istih udruga iz više programskih aktivnosti.

“Dosad su udruge za prijavu na natječaj trebale ispuniti pet različitih obrazaca i uz njih priložiti šest različitih dokumenata. Na prikupljanje tih papira trošilo se znatno vrijeme. Ovim projektom udruge će moći jednim klikom obaviti cijeli postupak 24 sata dnevno, sedam dana u tjednu”, naveo je u srijedu Miro Laco, pročelnik Ureda gradonačelnika i voditelj cijelog projekta.

U Zagrebu je trenutačno registrirano 12.245 udruga koje se mogu natjecati za financiranje njihovih programa i projekata, postoji 15 različitih programskih područja koja se financiraju, a na prvi natječaj na koji se može javiti slanjem online obrasca već se javila 551 udruga.

 


Komentari