Bandić u obilasku divljeg deponija na Savici: ‘To nisu Zagrepčani, to su hulje koje čine ekocid!’

Zagreb.info
Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić obišao je sa suradnicima jutros lokaciju divljeg deponija uz jezera Savica Šanci (Miševečka ulica bb), gdje je započela sanacija divljeg odlagališta.
Zagreb.info
“Nije primjereno da ovo radimo danas, međutim je toliki problem da moramo, a Bog će nam oprostiti. Isprika dragom Bogu”, kazao je gradonačelnik te dodao da u Zagrebu postoji stotine divljih deponija koji će se sanirati nakon Uskrsa.

Na svako od takvih mjesta postavit će se komunalni redar kako bi “ušao u trag” ljudima koji stvaraju divlje deponije, kazao je.

“To nisu Zagrepčani, to su hulje, to su neodgovorni ljudi. Hijene koje čine ekocid nad našim gradom. Neću žaliti ni vremena ni novaca da im uđem u trag. Ovdje, na Savici, prisežem da ću im stati na kraj”, istaknuo je Bandić.

Zagreb.info
Također je naglasio da će Grad Zagreb platiti odvoz otpada onim ljudima koji nemaju dovoljno novaca da odvoz na Jakuševac financiraju sami.
Podsjetimo, ekipa Provjerenog na zagrebačkoj Savici na ekološkoj bombi uhvatila je ljude koji bacaju smeće, ali i gazde deponija. Radnici su priznali da plaćaju odlaganje, i to daleko jeftinije nego u legalnim ustanovama poput Jakuševca.

Također, portal Zagreb.info u više je navrata pisao o divljim deponijima diljem grada, a jedna od takvih ekoloških bombi nalazi se na livadi između Studentskog grada i Novoselečke ulice, a s kojom se građani bore već godinama.

Radnici Čistoće reagiraju na dojave, naprave uviđaje i organiziraju čišćenje, no neodgovorni pojedinci već nakon nekoliko dana netom očišćenu livadu zatrpaju otpadom.

>>>Divlji deponij usred grada – ekološka bomba na zagrebačkoj Savici

Komentari