Apel Zagrepčanke: ‘Učenik s mamom živi od 200 kuna mjesečno, sram ga je jer nema što jesti’

Ivica Galovic/ PIXSELL

Profesorica iz Zagreba objavila je status koji je šokirao mnoge i otkrio surovu realnost u kojoj mnogi od naših najmlađih sugrađana žive.

Naime, kako profesorica jedne zagrebačke srednje škole navodi, njezin učenik i njegova majka preživljavaju od 200 kuna mjesečno, a u ovoj situaciji su se našli stjecajem teških životnih okolnosti.

“Imam učenika (srednja skola) koji je u jako teškoj financijskoj situaciji. Živi s mamom kao podstanar, tata mu je umro, a na mamu su pali svi krediti pa im od njene plaće ostane 200 kn mjesečno (u Zg!), čime ta žena ne može prehraniti dijete koje je u razvoju, treba učiti, bavi se sportom pa je stalno gladan. Mali je jako drag i simpatičan, iskren i ponosan, neugodno mu je što nema uvijek za jesti. Kad sam ga pitala “imate li što jesti?”, odgovorio mi je “nekad da, nekad ne”. Ovu zimu je bio i polugol, imao je rupe na tankim majicama, ali smo to riješili; lijepo smo ga obukli”, opisuje profesorica na svojem Facebook profilu.

Kako dodaje, dječak čisti šutu za 50 kuna tjedno kako bi zaradio za gablec, zbog čega nerijetko zakasni na nastavu.

“Srce me zabolilo danas kad je došao sav prljav na sat i rekao da kasni jer je radio; čistio šutu…i 5 minuta poslije došao je neki profesor prikupiti novce za Unicef te je taj isti učenik dao 5 kn za druge u potrebi. Iduće godine bismo trebali ići na maturalac, kad sam pitala u razredu “da idemo ove godine, ima li netko tko ne bi mogao platiti ekskurziju, da mozemo skupljati novce da idemo svi zajedno?”, pokunjeno je dignuo ruku. Ne mogu to hladno gledati”, nastavlja profesorica Ivana te dodaje kako je i ona odlučila pomoći učeniku kupnjom nekvarljivih namirnica.

“Tužno mi je da dijete od 16-17 godina, koje bi trebalo završiti školu kao druga djeca te imati vremena za razonodu, ima tugu u očima, brine se za mamu koja jedva sklapa kraj s krajem i svaki se dan prije škole bori s oblakom prašine da si može kupiti burek. Ako je itko voljan pomoći, javite mi se”, zaključuje Ivana u Facebook objavi koja je dirnula Hrvatsku.

Dragi FB prijatelji,imam učenika (srednja skola) koji je u jako teškoj financijskoj situaciji.Živi s mamom kao…

Gepostet von Ivana Ivančica am Mittwoch, 16. Mai 2018

Ukoliko želite pomoći ovom dječaku i njegovoj majci  možete se javiti Ivani porukom na njezin Facebook profil kako biste doznali detaljnije informacije.

Komentari

Komentari

loading...