Vakula najavio veliku promjenu vremena! Pripremite se

Pixabay

Nakon petka, u većini Hrvatske najtoplijeg dana ovogodišnjega travnja, ponegdje čak i vrućeg, kao primjerice u Slavonskome Brodu 30,7 °C, Gradištu 30,3 °C i na osječkoj zračnoj luci 30,8 °C, u nastavku mjeseca bit će osjetno svježije, prognozira Zoran Vakula za HRT.

Promjenu vremena neki su osjetili već tijekom petka, kada je mjestimice bilo ne samo kiše i poslijepodnevnog zahladnjenja, nego i izraženijih pljuskova i grmljavine, pa i olujnog nevremena.

Nestabilno će biti i sljedećih dana, tijekom kojih će svakodnevno biti povremene mjestimične kiše, vjerojatno najčešće i u mnogim krajevima najobilnije tijekom ponedjeljka, kada je u gorju, osobito višem, i velika vjerojatnost snijega.

Jugo će danas kratkotrajno zamijeniti sjeverozapadnjak, a od ponedjeljka do srijede bura i tramontana – ponegdje i jake, na udare i olujne.

U subotu na istoku Hrvatske promjenljivo oblačno s povremenom kišom, a mjestimice će biti i pljuskova praćenih grmljavinom. Vjetar uglavnom slab, i to većinom sjeverozapadni. Temperatura zraka znatno niža nego u petak, i bit će oko 19 °C.


U središnjoj će Hrvatskoj biti i suhih i sunčanih razdoblja, no i mjestimične kiše, ponegdje i pljuskova praćenih grmljavinom, vjerojatnije na širem karlovačkom i sisačkom području. Uz povremeno umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar najviša dnevna temperatura bit će od 14 do 19 °C.

U gorju i na sjevernom Jadranu djelomice sunčano s promjenljivom naoblakom. Mjestimične će kiše ili ponekog pljuska biti uglavnom sredinom dana i poslijepodne. Vjetar slab, samo će prema otvorenom moru prolazno biti umjerenog sjeverozapadnjaka i zapadnjaka.

Komentari