(FOTO) Bulldog restoran najvljuje novog chefa i novu kulinarsku filozofiju

Foto: PR

Zagrebački restoran Bulldog je u želji za stalnim mijenjanjem i napredovanjem odabrao za novog chefa 40-godišnjeg Peruanca hrvatskih korijena  Brunu Cezara Larzunda Vagnera. S njegovim dolaskom Bulldog će istovremeno zadržati poznatu kvalitetu koja je i do sada privlačila brojne goste, ali će napraviti i iskorak prema kulinarskoj fuziji u kojoj će se spajati utjecaji Latinske Amerike sa hrvatskom hranom, s posebnim naglaskom na mediteransku tradiciju.

Chefu Bruni hrvatska kuhinja nije nepoznanica. On je iz Lime, glavnog grada Perua, došao u Hrvatsku prije 19 godina. Nakon završetka fakulteta za gastronomiju u Limi u Hrvatskoj je radio kao kuhar u nekolicini restorana, od koji se ističu zagrebački Vinodol i zadarski restoran Kaštel hotela Bastion gdje je bio chef. Inspektori Michelina bili su oduševljeni njegovim uzbudljivim kulinarskim rješenjima tako da je restoran Kaštel prošle godine dobio preporuku Michelina što chef Bruno smatra ogromnim uspjehom. Inspektori Michelina napisali su za ovaj restoran kako je „izvrsna kulinarska fuzija koja nudi dalmatinsku hranu s utjecajima Francuske, Italije i Perua“. To nije čudno ako se zna da je chef Bruno kao mlad kuhar radio i u francuskim restoranima. S tako visokom reputacijom Bruno je početkom studenoga postao chef restorana Bulldog u centru Zagreba.

„Moja je ideja spajati jednostavnost i kreativnost i pri tome koristiti ne više od tri namirnice. Naravno, klasike restorana Bulldog koji su oduševljavali goste ostaviti ću u ponudi, s time da ću ih nastojati poboljšati“, izjavio je chef Bruno prilikom preuzimanja restorana Bulldog.

Te njegove ideje oduševile su i vlasnike restorana Bulldog, jer je njegova kulinarska filozofija jednaka njihovoj. I dosada su gostima nudili domaća jela pripremljena na novi i drugačiji način. Upravo zbog jednake kuharske filozofije posve su sigurni da je Bruno pravi čovjek za vođenje kuhinje restorana Bulldog.

„Veselimo se sto ćemo moći ponuditi dobre steakove, jer su Latinoamerikanci poznati po tome. No, ono što se nama kod njega jako svidjelo jest da će naše namirnice, one na koje smo navikli i volimo ih, pripremati na drugačiji način. Primjerice, srdela je iz našeg mora, svi smo navikli na njen okus, a on će je pripremiti na svoj način“,  ističu u Bulldogu.

Chef Bruno kao primjer je naveo kako uskoro u Bulldogu možemo očekivati chevice, peruansko nacionalno jelo, napravljeno od dalmatinskih srdela. Chef Bruno je, bez obzira na brojne sličnosti između hrane u Peruu i Hrvatskoj, oduševljen lokalnim hrvatskim namirnicama. Upravo te namirnice koristiti će za obogaćivanje dobro poznatih hrvatskih jela. Primjerice, Brunu je oduševio matovilac kojeg miješa s gratiniranim krumpirom i svježim sirom. Na taj način ne donosi samo nove okuse već i nove boje jer se u Bulldogu u hrani ne uživa samo nepcioma već i očima.

Kako svaka sezona donosi u Hrvatskoj nove namirnice, tako će se u Bulldogu nekoliko puta godišnje mijenjati karta jela. Chef Bruno tako se već sada veseli siječnju i stavljanju na kartu risotta s kestenima i pačjim prsima. U ponudi će se nalaziti između 15 i 20 predjela i glavnih jela, te nekoliko deserata.

Osim toga, svakoga dana u ponudi biti će barem jedno vegetarijansko jelo, za sve one koji ne žele ili ne smiju jesti meso, a vodit će se računa i o tome da se ponudi jelo koje je gluten free, za goste koji su netolerantni na gluten. Na taj način restoran Bulldog, i do sada hvaljen od domaćih i stranih gostiju, podiže ljestvicu kvalitete na posebnu razinu.


Komentari