Zubčić opet osvojio bodove: Zagrepčanin završio na 18.mjestu slaloma u Adelbodenu

Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Švicarski skijaš Daniel Yule pobjednik je slaloma za Svjetski kup voženog na njegovom domaćem terenu u Adelbodenu, gdje je u dvije vožnje uspio nadmašiti Norvežanina Henrika Kristoffersena za 23 stotinke, a najbolji hrvatski skijaš Filip Zubčić je za pobjednikom zaostao 1.17 sekundi i osvojio 18. mjesto.

Uz Yulea i Kristoffersena mjesto na pobjedničkom postolju zauzeo je Austrijanac Marco Schwartz sa 28 stotinki zaostatka za pobjednikom.

Švicarci su nakon prve vožnje imali čak četvoricu među prvom petoricom skijaša, ali je na postolju ostao samo vodeći iz prve vožnje. Ramon Zenhaeusern je završio kao četvrti (+0.36), Loic Meillard bio je deveti (+0.61), a Tanguy Nef je “pregazio” vrata, baš kao i drugoplasirani iz prve vožnje, sljemenski pobjednik Francuz Clement Noel.

Yule je prvi slalomaš koji je u ovoj sezoni ostvario dvije pobjede, nakon što je najbrži bio i na prethodnom slalomskom natjecanju talijanskoj Madonni di Campiglio. Nakon pet od 12 slaloma Kristoffersen je zadržao vodstvo sa 322 boda, a Yule se sa 290 bodova probio na drugo mjesto.

Kristoffersen je vodeći u ukupnom redoslijedu za Svjetski kup sa 611 bodova, dok je na drugom mjestu Francuz Alexis Pinturault sa 533 boda. Najbolji hrvatski skijaš Filip Zubčić je na 24. mjestu sa 172 boda.

Zubčić je u Adelbodenu po četvrti put osvojio slalomske bodove u Svjetskom kupu, a po treći je put bio među 20 najboljih. Njegov bi rezultat vjerojatno bio i značajno bolji, s obzirom na vrlo male razlike, da u prvoj vožnji nije napravio jednu veliku pogrešku na ulazu u završnu strminu.

Nažalost, ostali hrvatski predstavnici nisu uspjeli iskoristiti prvu stazu koju je postavio hrvatski trener Mirko Kvastek. Istok Rodeš je pogriješio već prije prvog prolaznog vremena i izletio sa staze, dok su Elias Kolega i Matej Vidović skijali s premalo agresivnosti. Elias je za vodećim zaostao 2.18 sekundi i osvojio 40. mjesto, a Matej je sa zaostatkom 3.04 sekunde bio 49. Najmlađi član reprezentacije Samuel Kolega, koji je startao kao posljednji u prvoj vožnji s brojem 77, osvojio je 50. mjesto zaostavši za vodećim Yuleom 3.20 sekundi.


Komentari