ZORAN MAMIĆ RASTAJE SE OD DINAMA: ‘Volio bih otići. Sanjam o radu u normalnim uvjetima’

Screenshot/YouTube

“Naravno da bih želio jednoga dana i da sanjam raditi u “normalnim uvjetima”. Tek sam nešto manje od tri godine trener i ima vremena”, kazao je Zoran Mamić.

Dinamo u subotu, 23. travnja, gostuje kod Splita na Parku mladeži, a dan uoči utakmice i zadnjeg treninga prije puta u Split, oglasio se i trener Zoran Mamić. Pred Modrima je teška utakmica u kojoj će pokušati ugrabiti sva tri boda i tako doći još korak bliže tituli.

“Čeka nas utakmica protiv ekipe koja nam je ove sezone nanijela poraz i želimo im vratiti kao i zadržati prednost koju imamo”, počeo je Mamić, pa nastavio o kvalitetama Splita, “Imaju dobre pojedince kao Bagarić, Mišić, Franjić… Dobar vezni red, čvrste stopere. U zadnje vrijeme nisu dobivali, ali niti gubili što sam pokazuje koliko teško zabijaju i primaju golove. Rekao sam već da su nas dobili, mogu biti neugodni i moramo biti pravi“, kaže Mamić.

Dinamo na Splitu, a vjerojatno i dulje vrijeme, neće moći računati na Taravela. “Stradao mu je mišić na zagrijavanju u Rijeci i vjerojatno na njega više nećemo moći računati do kraja sezone”, priča trener i kaže kako medijske priče o lošem stanju u Splitu neće utjecati na Dinamovce. “Naravno da igrači prate što se događa kod protivnika, upozorili smo ih da moramo biti maksimalno oprezni, ali igrači znaju što ova utakmica nosi i odradit će zadatak kako treba”, veli Mamić.

Photo: Slavko Midzor/PIXSELL
Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

“Volio bih jednoga dana otići i raditi u normalnim uvjetima”

Dinamo bi pobjedom u Splitu napravio još jedan korak prema obrani naslova prvaka, ali Mamić ne želi trčati pred rudo. “Nitko neće reći da smo prvaci dok nije matematički sigurno. U igri je još 12 bodova i dok matematički ne budemo prvaci – nismo prvaci”, kaže trener pa nastavlja o prijelaznom roku i mogućem svom odlasku: “Ne razmišljam trenutno o ničemu osim o Dinamu. Imam višegodišnji ugovor i koncentriran sam samo na Dinamo, ali naravno da bih želio jednoga dana i da sanjam raditi u “normalnim uvjetima”. Tek sam nešto manje od tri godine trener i ima vremena. Mislim da ću biti zdrav, a onda ima vremena za sve”, priča Mamić.

Mamić je i više nego zadovoljan tekućom sezonom.”Bez ova četiri kola i finala Kupa: moram reći da sam prezadovoljan sezonom. Ovo je bila najteža sezona u mojih 10 odnosno 11 godina ovdje jer smo uložili jako puno energije zbog svega što se događalo i moram reći da sam jako zadovoljan kako privodimo sezonu kraju”.

Odlazi li Brekalo?

Za kraj je trener poručio kako nema novosti u vezi ugovora između Dinama i Josipa Brekala i napomenuo, “Ja sam optimist i ne vidim razloga da bi bilo tko od tih mladih igrača pa tako i Josip žurili negdje. Nigdje u svijetu neće imati takve prilike igrati kao u Dinamu i mislimo da bi bilo najbolje za njih ostati u Dinamu, razvijati se ovdje i onda kada bude vrijeme i kada budu zreli imaju vremena napraviti inozemne karijere”, završio je Mamić.

>>> ZORAN MAMIĆ SRUŠIO REKORD I UŠAO U ‘KUĆU SLAVNIH’: Barem će ga po ovome pamtiti generacije

>>> SLUŽBENO POČEO LOV NA DINAMOVE DRAGULJE: Za talentirani dvojac traže abnormalnu svotu novca

Komentari