ZNA SE KADA SE SASTAJU DINAMO I HAJDUK: Derbi se igra pred punim tribinama

Foto: Pixsell

Nakon što se na to čekalo od prvog dijela sezone, doznali smo termin derbija Hajduk – Dinamo iz devetog kola ovosezonskog hrvatskog prvenstva. Utakmica će biti odigrana u srijedu 20. travnja s početkom u 19 sati, a Hajduk će biti domaćin na Poljudu.

Derbi u Splitu prvotno je trebao biti odigran još sredinom prošlog rujna, ali tada je došlo do odgode zbog Dinamovih obveza u Europi, u skupini Europske lige u kojoj su zagrebački Plavi osigurali prolazak dalje. Nakon što su dinamovci u eliminacijskoj fazi Europske lige ispali protiv Seville, nije se dugo čekalo na odluku o terminu odgođenog derbija.

S takvim raspletom, Poljud će ugostiti veliki hrvatski derbi dva puta u nešto više od mjesec dana.

Prvi ogled uskoro

Prvi od dva dvoboja Hajduka i Dinama u Splitu bit će odigran za nešto manje od dva tjedna, 12. ožujka u 27. kolu. U međuvremenu, dolazećeg vikenda u 26. kolu Dinamo će ugostiti Šibenik, a Hajduk će u Puli igrati protiv Istre 1961.

Dolazeća utakmica 27. kola bit će druga ovosezonska u kojoj će se sresti veliki hrvatski rivali. Prvi dvoboj bio je odigran rano u prosincu u 18. kolu, kada je Hajduk na Maksimiru slavio s 2:0.

Proteklog vikenda – porazi

Podsjetimo, i Dinamo i Hajduk su proteklog vikenda doživjeli poraze u derbijima na vrhu ljestvice. Zagrebački Plavi su jučer s 1:0 izgubili u Osijeku, dok su splitski Bijeli u subotu na Poljudu pali s 3:1 u korist Rijeke.

Uz objavu termina derbija na Poljudu koji je bio odgođen, danas je stigla i informacija o povratku navijača na hrvatske stadione u punom kapacitetu. Kako je objavio Stožer civilne zaštite RH, gledatelji će od sutra ponovno moći na tribine bez ograničenja na 40 posto kapaciteta pojedine tribine, što je zbog suzbijanja širenja koronavirusa na snazi još danas. Veliki derbiji, ali i sve ostale utakmice u borbi za naslov će, tako, moći biti odigrane u pravoj navijačkoj atmosferi, s punim tribinama.


Komentari