Zlatko Horvat se javio s Rogle: ‘Svi preduvjeti za vrhunski rad su tu, možemo se nadati i dobrom rezultatu!’

Rukometaši Prvog plinarskog društva Zagreb stigli su na Roglu, gdje će od petka 3. do nedjelje 12. kolovoza odraditi prvi, visinski dio ljetnih priprema.

Pod vodstvom novog šefa struke Lina Červara, najbolji hrvatski rukometaši u subotu 4. kolovoza odradili su i prve trening na svojoj sada već godinama tradicionalnoj pripremnoj bazi.

Uvodni dio treninga odvio se pod budnim okom kondicijskih trenera Igora Blažinčića i Mirele Anić, a posebno je zanimljivo bilo vidjeti dečke kako treniraju na spravi stručno nazvanoj WittySEM, a koja za cilj ima bolji razvitak perifernog vida, reaktibilnost, koordinaciju te aktivaciju živčanog sustava kod naših igrača.

O kakvoj je vježbi riječ možete vidjeti u VIDEU koji slijedi, a na kojemu vježbu izvodi naš kružni napadač Tin Kontrec dok mu svesrdnu „podršku“ daju kondicijski trener Igor Blažinčić i lijevi vanjski Damir Bičanić.

I sve to, naravno, pod budnim okom i uz smiješak našeg trenera Lina Červara.

U drugom dijelu treninga posvetili su se zagrebaši tehnici i taktici, dirigentsku je palicu preuzeo prvi trener Červar te stoga, razumljivo, taj video nećemo prikazati.

Ipak, nešto više o dojmovima  s početka priprema i o tome kako je raditi pod budnim okom svjetskog i olimpijskog pobjednika Červara kazao nam je kapetan ekipe Zlatko Horvat.

Za razliku od nekih prijašnjih godina ovaj smo put odradili jedan uvodni dio treninga u Zagrebu tako da smo ovdje došli već pomalo zagrijani i treneri su nam rekli da su zadovoljni s početkom priprema. Kada se nalaziš u jednom ovakvom trening kampu onda je sve puno lakše. Imamo sve uvjete za odlične pripreme i maksimalno smo fokusirani na rukomet. Trener Červar je već vodio Zagreb tako da tu neće biti neke velike faze prilagodbe. Lino je vrhunski stručnjak i uz pomoć novog, mladog stručnog stožera može napraviti velike stvari. Tonči je i kao igrač posljednjih sezona bio najveća potpora mladima, tako da je prirodan njegov put da postane pomoćni trener. Rokavec je vrlo studiozan i dobro se uklopio, a kondicijski Blažinčić i Anić su na visokom nivou, što uostalom znamo još od prošle sezone. Svi preduvjeti za dobar rad su tu, a ja se nadam da će taj dobar rad na koncu polučiti i dobar rezulta, poruka je kapetana Zlatka Horvata.


Komentari