‘ZLATKO DALIĆ NAŠ JE NAJBOLJI IZBORNIK U POVIJESTI’ ‘Bivši dinamovac može nas voditi na vrh svijeta!’

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Hrvatska je slavila u utakmici s Rusijom na Poljudu te izborila nastup na svojem šestom Svjetskom prvenstvu. Euforija još traje, a reakcije dolaze sa svih strana.

Posljednji koji se javio je bivši igrač i izbornik Vatrenih – Igor Štimac koji trenutno obnaša funkciju izbornika indijske nogometne reprezentacije.

U razgovoru za Sportklub rekao je kako smatra da Hrvatska prečesto želi mijenjati izbornika te kako nam prebrzo ‘jedno lice dosadi’, a potom je imao samo riječi hvale za Zlatka Dalića.

Jedan igrač ga se posebno dojmio

“On je najveći izbornik u našoj nogometnoj povijesti i potpuno neupitno – najbolji trener. Mi o njemu ne trebamo trošiti riječi niti jedne sekunde. Odveo nas je na Svjetsko prvenstvo i napravio smjenu generacije. Ima kadar sa silnim potencijalom i doista se uspio ugravirati na prvo mjesto. Mi ostali mu samo možemo svi skupa čestitati”, hvali Štimac Zlatka Dalića.

Potom je otkrio što misli o Jošku Gvardiolu, za kojeg smatra da može postati najbolji na svijetu:

“Snaga, brzina, mirnoća, tehnika… Vedar i optimističan dečko, to je veliki dar. Usuđujem se reći da smo dobili najboljeg stopera u povijesti Vatrenih. On će za godinu dana biti uz rame Van Dijku. Strašan je, a lijevak. S njim možemo biti i svjetski prvaci”, zaključio je.


Komentari