ŽESTOKO U VJEČNOM DERBIJU! Jug i Mladost odigrali triler na Savi, neizvjesno je bilo do posljednjeg daha

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Vaterpolisti Juga rezultatom 11-10 svladali su Mladost na gostovanju u Zagrebu u najvećem derbiju hrvatskog vaterpola.

Nakon što su ovog tjedna iznenađujuće poraženi u Šibeniku od Solarisa Dubrovčani su se na ljestvici domaćeg prvenstva ovom pobjedom ponovo odvojili na tri boda od ‘žabaca’ i praktički osigurali ‘jedinicu’ uoči doigravanja.

Upravo zbog loše forme ‘jugaša’ (osim poraza od Solarisa zabilježili su i dva poraza u Ligi prvaka) Mladost je u susret ušla kao favorizirana momčad. Na početku utakmice možda su i odavali bolji dojam, no prva četvrtina ipak je završila neodlučenim rezultatom (3-3). A onda se, početkom druge, dogodio presudni trenutak.

Lovre Miloš isključen je bez prava zamjene, a Jug je iskoristio ponuđenu prednost što su igrali veći dio četvrtine s igračem viška. Loren Fatović je tada bio ubojit, postigao je u prvom poluvremenu pet pogodaka pa su Jugaši na stanku otišli s prednošću od 8-5.

No, kad su snage postale izjednačene i Mladost je pokazala svoje kvalitete. Polako su topili prednost gostiju i već su se u trećoj četvrtini primakli na -1, čak i imali napad s igračem za izjednačenje. Ipak, Jug se othrvao i ponovo zadržao distancu(s 9-11 ušlo se u zadnju četvrtinu).

Zagrepčani su i u posljednjem dijelu utakmice ‘stisnuli’, posebno se to odnosi na obranu. Dubrovčanima nisu dopustili ni jedan pogodak (čak ni raspoloženom Fatoviću iz peterca), no sami su uspjeli postići tek jedan pogodak (Bušlje), nedovoljno da se spase poraza.

Kod domaćih najefikasniji je bio Bukić s 5 pogodaka, dok su 2 postigli Lazić, Dašić i Bušlje. Kod Juga je Fatović je do kraja utakmice ostao na pet pogodaka iz prvog dijela, a iza njega slijedili su Merkulov i Obradović s 2, dok su Gracia i Papanastasiou postigli po 1.


Komentari