ŽESTOKI PROSVJED ZAGREPČANA: ‘Oteli su nam pobjedu protiv srpskog kluba’

Foto: Hrvatski boksački savez

U borbi za vrh u regionalnoj boksačkoj ligi, hrvatski predstavnik Vitezovi Zagreb ostao je jako razočaran raspletom polufinalnog susreta protiv srpske Loznice na završnom turniru u Skoplju. Loznica je sveukupno slavila s 12:10, a odluku je donijela pobjeda Sanela Hasanovića u meču superteškaša, s 3:2 protiv hrvatskog aduta Josipa Ćorića.

Kako smatraju u hrvatskom taboru, takvog raspleta nije smjelo biti. Ostao je dojam da je Ćorić bio teško oštećen odlukom sudaca kojom je pobjeda pripala njegovom protivniku.

Na hrvatskoj strani nisu skrivali razočaranje zbog zbivanja u polufinalnom susretu.

‘Suci oteli čistu pobjedu’

Situaciju u meču odluke približio je Hrvatski boksački savez uz veliko razočaranje nakon što je, kako se opisuje u detaljima borbe, Josip Ćorić dominirao drugom i trećom rundom, a svejedno je izgubio. Tijekom treće runde bio je tu i ‘knocdown’ s odbrojavanjem protivniku, no niti to nije bilo dovoljno da se na koncu slavi.

‘Josipu Ćoriću suci oteli čistu pobjedu u odlučujućoj posljednjoj borbi!’, tvrdi hrvatska boksačka organizacija približavajući zbivanja u spornom meču.

Spominjao se već pripremljeni scenarij

U pogledu na završni turnir u Skoplju, Hrvatski boksački savez spominje i da se uoči turnira pričalo o tome da će se u finalu sigurno sresti srpski predstavnici Loznica i Crvena zvezda, što pojačava dojam o ‘mutnim’ stvarima u susretu Loznice s Vitezovima Zagreb.

‘Sramota, sramotna režija!’, dodao je Hrvatski boksački savez kako su izgledale reakcije, uključujući i dojam koji su iskazali neutralni pratitelji u Skoplju.

‘Dovodi se u pitanje smisao natjecanja’

Reakciju je imao i Kristijan Hodak, izbornik hrvatskog sastava, nezadovoljan zbog raspleta koji je izazvao osudu.

‘Sramotnom odlukom sudaca uskraćen nam je nastup u finalu. Ćorić je čisto pobijedio, jer trebalo je biti i više od jednog brojanja u njegovu korist. Takva sudačka namještaljka ne služi na čast boksu ni Regionalnoj ligi. Toliko pristrano suđenje ne doprinosi razvoju suradnje i opravdano dovodi u pitanje smisao regionalnog natjecanja’, kazao je Hodak.


Komentari