Zbog makljaže u Tkalčićevoj slio se novac u državni proračun! Engleski navijači dogovorili se s tužiteljstvom

Foto: Josip Regovic/PIXSELL

U blagajnu državnog proračuna slilo se 300.000 kuna, i to od navijača. Naime, petorica navijača West Ham Uniteda priznala su krivnju te su se, nakon podignute optužnice, nagodili sa zagrebačkim tužiteljstvom.

Riječ je naravno o incidentu koji se dogodio 15. rujna u Tkalčićevoj ulici. Sve je potvrdio i odvjetnik Fran Olujić.

“U interesu brzog i efikasnog okončanja postupka, optužba i branitelji svih optuženika su se suglasili oko vrste i visine kazne. Ovo je primjer kako se kazneni postupak može završiti i brzo i efikasno”, rekao je za Jutarnji.

Sve se prema optužnici dogodilo ispred kafića History, 15. rujna oko 21.20 sati.

Međusobno su se navijači gađali raznim predmetima od krigli i boca pa do stolica, te su se naguravali i udarali rukama i nogama po glavi i po tijelu. Rezultat nemilih scena koje su brzinskom reakcijom prekinuli policajci, je prijelom očne šupljine te očne kosti uz niz kontuzija i prijeloma ostalih kostiju lubanje i lica koje je zadobio jedan navijač Dinama.

Optužnica je petorku u konačnici teretila za sudjelovanje u tučnjavi koja za posljedicu ima nanošenje teških tjelesnih ozljeda.

Od 15. rujna navijači su se nalazili u pritvoru, a na slobodu su pušteni nakon devet dana kao osuđene osobe. Prema sporazumu, kažnjeni su s po 90 dnevnih dohodaka uz plaćanje po 1000 kuna sudskih troškova svaki.


Komentari