Završio Zagreb Ladies Open: Njemica Niemeier slavi svoju pobjedu

Foto: Zagreb Ladies Open

Uzbudljivo 16. izdanje teniskog turneja Zagreb Ladies Open, osvojila je njemačka tenisačica Jule Niemeier.

Niemeier, 108. igračica svijeta, u finalu se suočila s mađarskom Reku Lucu Jani. Meč je trajao malo dulje od sat i pol vremena, ali naposljetku je Niemeier uvjerljivo slavila sa dva seta (6:2, 6:2), time slavodobitno završivši natjecanje koje je počelo prošle nedjelje na terenima Tenis centra Maksimir.

Nagradni fond natjecanja iznosio je 60 000 tisuća američkih dolara te je finale pratilo skoro 300 gledatelja (koji su imali besplatan ulaz).

Inače, Niemeier je ušla u finale nakon što je pobijedila našu Petru Marčinko te joj je ovo četvrti osvojeni profesionalni turnir te je bila treća nositeljica zagrebačkog turnira.

U prvom kolu je pobijedila Slovenku Zivu Falkner, u drugom kolu Njemicu Evu Lys, te u četvrtfinalu Irynu Shymanovich, prije dolaska na polufinalni okršaj s Marčinko.

Uz Neimeier u samostalnom meču, također slave i Anastasia Detiuc i Katarina Zavatska koje su u paru u finalu pobijedile Linu Gjorchesku i Irine Khromachevu.

Foto: Zagreb Ladies Open

Kao dio serije Croatian Tennis Pro Tournaments, koji je inicirao Hrvatski teniski savez. želeći omogućiti domaćim mladim tenisačima skupljanje bodova i iskustva na domaćim terenima (k tome uoči početka Grand Slam turnira na zemljanoj podlozi – Roland Garrosa), Zagreb Ladies Open poduprli su Ministarstvo turizma i sporta, Hrvatski teniski savez i Grad Zagreb.

Riječ je o najjačem turniru iz te domaće serije natjecanja.

Komentari