Završeno ročite Mamiću: Sutkinja mu postavila tri pitanja

Facebook / Braća Mamić

Odbija izručenje

Zdravko Mamić uhićen je u četvrtak, a pred Sud BiH izašao je u petak. Tamo je održano ročište prema zahtjevu Republike Hrvatske, koja traži njegovo izručenje. Bivši Dinamov šef noć je proveo u pritvoru, a u 10 sati se pojavio pred sucem.

BiH Sud odluku će donijeti u sljedeća 24 sata, kako je i propisano zakonom.

Mamiću su postavili tri pitanja: Tko je i što je, imali državljanstvo Bosne i Hercegovine i želi li biti izručen. Mamićeva obrana izjasnila se da njihova stranka ne prihvaća izručenje Hrvatskoj.

“Završeno je ročište o ekstradiciji Zdravka Mamića. Sutkinja Suda BiH Tatjana Kosović upitala ga je zna li zbog čega se nalazi pred Sudom. Mamić je rekao da mu je trenutna adresa u Tomislavgradu, a sutkinja ga je upozorila da dok traje postupak pred Sudom, svaku promjenu adrese mora prijaviti. Rekao je da je državljanin Bosne i Hercegovine i Hrvatske, da posjeduje matične brojeve obje države”, javlja N1.

Mamić je kazao da je po zanimanju menadžer u sportu te da se radi o montiranom procesu i da ne vjeruje hrvatskom pravosuđu. Ročištu je prisustvovao Mamićev odvjetnik u BiH Zdravko Rajić, te njegov brat Zoran.


Komentari