Završeno osmo izdanje MC Plus Zagreb Winter Cupa! Dinamovke pobjedile slovenski KCG Team

Foto: Marin Sušić

Utakmicom između ŽMNK Dinamo i slovenskog KCG Teama, u kojoj su Dinamovke na krilima Ivane Stanić slavile s 5:3, završilo je osmo izdanje MC Plus Zagreb Winter Cupa.

Finalna utakmica je odigrana pred ispunjenim tribinama Sportske dvorane Peščenica koji su osim u finalnom dvoboju ženskog futsal turnira mogli uživati i u brojnim drugim atraktivnim dvobojima.

“Jako sam sretna jer sam napokon osvojila Zagreb Winter Cup. Finalna utakmica mi je definitivno bila i najteža utakmica na turniru. Igralo se 2×15 minuta čiste igre, duža je utakmica, sve je intenzivnije, imate i strah jer ipak igrate u finalu. Drago mi je da smo pobijedili i da nismo morali ovisiti o izvođenju šesteraca. Ovdje u dvorani na Peščenici se osjećam kao doma, a bio mi je poseban užitak jer su tribine bile ispunjene”, rekla je igračica Dinama Marija Žagar koja je ujedno proglašena i za najboljeg strijelca ženskog futsal turnira.

“Očekivale smo prvo mjesto, kao što bi i svaka druga ekipa koja uđe u finale, ali Dinamo je danas bio bolji te im čestitam na zasluženo osvojenom prvom mjestu. Velika nam je čast što smo na ovako jakom turniru postali prva ekipa iz Slovenije koja je igrala u finalu i svakako ćemo se vratiti i iduće godine. Oduševila me atmosfera na utakmicama na turniru, a pogotovo na finalu gdje su glasnu podršku imale obje ekipe. Drago mi je da je publika počela ozbiljnije pratiti ženski futsal”, izjavila je Ines Krajnc iz slovenskog KCG Teama.

Utakmica za treće mjesto

Osim velikog finala između Dinama i KCG Teama odigrana je i utakmica za treće mjesto u kojoj su djevojke iz SC Flegar svladale ŽMNK MC Plus Agram s 3:2 te su tako osvojile brončano odličje na ovogodišnjem izdanju Zagreb Winter Cupa.

SC Flegar, koji je sastavljen isključivo od igračica MNK Alumnus, najtrofejniji je hrvatski ženski futsal klub, ali zanimljivo je da u svojim vitrinama još uvijek nemaju osvojen ovaj prestižan turnir.

Na finalnom danu ovogodišnjeg Zagreb Winter Cupa po prvi puta je u hrvatskom futsalu korištena video tehnologija, a dojmovi organizatora su i više nego pozitivni.

“Odlučili smo se na ovaj pilot projekt u hrvatskom futsalu i nakon današnjeg dana možemo reći kako smo napravili pun pogodak. Bilo je nekoliko situacija u finalnim utakmicama koje su suci zahvaljujući video tehnologiji imali prilike naknadno provjeriti i otkloniti kasnije eventualne primjedbe natjecateljica i natjecatelja. Nadamo se kako ćemo dogodine s video tehnologijom startati i od ranijih faza natjecanja”, rekao je Vedran Prga, predsjednik Organizacijskog odbora natjecanja te je nadodao:

“Iznimno smo ponosni kako je završio osmi Zagreb Winter Cup. Ovogodišnje izdanje turnira bilo je najteže za organizirati zbog aktualne pandemije i brojnih covid protokola, ali uspjeli smo te se nadamo da su sudionici turnira, posjetitelji, kao i gledatelji ispred TV ekrana zadovoljni onime što smo im pružili”.

Pojedinačne nagrade

Najbolji strijelac: Marija Žagar (ŽMNK Dinamo)
Najbolja vratarka: Sanela Balić (KCG Team)
Najbolja igračica: Ivana Stanić (ŽMNK Dinamo)

Pobjednici U-21 turnira su igrači sisačkog Sunprotecta koji su svladali bjelovarski Trgomix sa 4:3. U kategoriji U-19 turnir su osvojili Boemi, dok su najbolji u kategoriji do 17 godina bili igrači AMK Sesvete Tupek auto.


Komentari