‘ZAŠTO SE NAJBOLJI TEŠKAŠI BOJE HRGOVIĆA?’ ‘Ne znam, nadam se samo pravom protivniku’

Photo: Jurica Galoic/PIXSELL

Ovog vikenda, najbolji hrvatski boksač Filip Hrgović borit će se protiv njemačko-srpskog protivnika Emira Ahmatovića. Bit će to 14. profesionalna borba za našeg borca, a nasuprot njega stajat će boksač koji je u deset mečeva upisao deset pobjeda. Hrgović je do sada neporažen.

Jedan od najmoćnijih boksačkih promotora Eddie Hearn obećao je da će hrvatski borac, ako bude uspješan ovog vikenda, nastupiti u eliminacijskoj borbi za IBF pojas.

Hearn je vodio novinarsku konferenciju na kojoj se najavljivao sljedeći Hrgovićev meč, a tijekom nje je otkrio da su mnoga velika boksačka imena odbila borbu protiv Hrvata.

Zašto ga se boje?

“Zašto se mnogi vrhunski boksači boje Hrgovića, što to oni vide? Bio si u mnogo trening-kampova kao mladić pa si očito tada izgradio reputaciju. Pobjednik u borbi s tobom postao bi izazivač Oleksandu Usyku prema IBF-u. Unatoč tome, nitko nije voljan istupiti i dogovoriti borbu protiv tebe. Michael Hunter, Andy Ruiz, Luis Ortiz, Charles Martin su sve imena kojima je ponuđen taj izazov”, obratio se Hearn Hrgoviću.

Hrvatski boksač je hladno odgovorio:

“Ne razumijem što je problem. Ti si najveći promotor na svijetu, pa se nadam da ćeš mi naći pravog protivnika. Jedva čekam velike borbe, spreman sam za svakoga. Znam da imam kvalitetu biti najbolji na svijetu”, rekao je Hrgović.

“Uvjeravam te, ako odradiš svoj posao ovog vikenda, IBF-ov eliminator te čeka u sljedećoj borbi. Imamo jednog boksača koji je spreman prihvatiti takvu borbu”, zaključio je Hearn.


Komentari