ZAŠTO JE FINALIST SVJETSKOG PRVENSTVA IZABRAO HAJDUK? Dolazak popularnog Vatrenog sve je iznenadio!

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Danijel Subašić vladao je jučer medijskim prostorom u Hrvatskoj, ali i šire. Kako i ne bi, jedan od junaka ruskog srebra opet će na travnjak, među vratnice i to se sprema romantični povratak.

 

Zadnji klub u karijeri ipak će mu biti Hajduk. Tako je možda najbolje za sve, jer 36-godišnjak ima još “goriva”, slažu se stručnjaci. Kako i zašto se dogodio taj transfer? Pa zbog ozljede ramena do kraja jeseni u Hajduku ne mogu računati na Josipa Posavca i zato se krenulo u angažman slobodnog, a iskusnog vratara za ulogu pričuve Kaliniću.

Dakako, izbor Subašića bio je potez koji se očekivao, jer marljivo trenira još od trenutka kad je otišao iz Monaca.

Posavec se ozlijedio

Ugovor je potpisao do ljeta 2023. godine. I evo ga na Poljudu poslije gotovo desetljeća, naravno, njegova je jedinica, ali bi ipak trebao biti zamjena za Lovru Kalinića.

“S Danijelom smo dobili iskusnog vratara, našeg nekadašnjeg igrača i kapetana, koji će biti uzor našim mladim igračima, ali i velika podrška iskusnijima.”, rekao je direktor Bijelih, Mindaugas Nikoličius i pojašnjava:

“Josip Posavec se ozlijedio i na njega nećemo moći računati sljedeća tri mjeseca. Odmah smo reagirali i doveli vratara koji će svojim bogatim iskustvom i izraženim pobjedničkim mentalitetom imati veliki utjecaj na svlačionicu, te je odličan izbor za drugog vratara. Subašić je cijelu svoju karijeru branio na najvišoj nogometnoj razini, predstavlja igrački autoritet, a imat će nemjerljiv utjecaj na razvoj naših mladih vratara”

Od nogometa se oprostio 1. srpnja prošle godine kada se istekom ugovora s Monacom vratio živjeti u Zadar poslije osam godina igranja za klub iz Kneževine.

Prije Monaca nosio je dres Zadra i Hajduka. U Stanovima je bio do ljeta 2008. kada je posuđen Hajduku, a nakon šest mjeseci posudba je prešla u profesionalni ugovor sa splitskim klubom za odštetu od 400.000 eura. Na Poljudu je ostao sljedeće tri godine odigravši 126 službenih utakmica za Bijele i osvojivši jedan Kup (2010). Tijekom igranja u Hajduku debitirao je za reprezentaciju Hrvatske u studenome 2009. na prijateljskoj utakmici s Lihtenštajnom (5:0) u Vinkovcima u mandatu izbornika Slavena Bilića. Za Vatrene je upisao 44 nastupa oprostivši se od Kockastih nakon SP-a u Rusiji gdje je kao što svi znamo, uzeo srenrnu medalju.


Komentari