‘Zarađuješ lijepe novce, ali teško je…’ Niko Kranjčar o životu nogometaša i odnosu s ocem: ‘Nikada mi nije dao nogometni savjet’

Foto: Promo

Nogometaš Niko Kranjčar predstavio je u programu bravo! radija svoju žensku školu nogometa te ustvrdio: ‘Nogomet je sport za djevojčice’.

DALEKO OD OČIJU JAVNOSTI Niko Kranjčar i Zrinka Cvitešić uhvaćeni u šetnji Supetrom

‘Nažalost, globalna je percepcija da nogomet nije sport za curice, dok je u Americi najzastupljeniji ženski sport nogomet! UEFA je osmislila program, želja nam je da se curice aktiviraju više u nogometu i to vrtićka djeca’, ispričao je Kranjčar.

‘To se radi kroz animaciju Disneyevih filmova, uče se osnove, imaš tematiku vođenja lopte, a Elza je sa strane i onda se natječemo tko prvi dođe do Elze, djeci to stvarno bude zanimljivo, igraju se, super je…’, objasnio je.

‘Najbitnije je da dijete voli ‘taj’ sport, da se voli time baviti, po meni bi ga roditelji trebali pustiti, zato postoje treneri, klubovi koji se onda i bave djecom. Divno je imati podršku roditelja i mislim da je to najbitnije u sportu, ali mislim da ih treba pustiti…’, smatra Niko.

Foto: Promo

Njegov poznati otac Cico Kranjčar nije baš vio vičan savjetima, otkrio je Niko. ‘Nikada mi nije dao nogometni savjet, ali sam opet imao zadovoljstvo i svugdje išao s njim, bio u nogometnom društvu od jutra do navečer, ali nikada o nogometnim savjetima nismo pričali, sam se držao toga. Došao bi na nogometnu utakmicu, ali poslije nije bilo kaj si ovo, trebao si ovo napraviti’, prisjetio se.

Otkrivena spomen ploča u čast legendarnom Cici! Niko Kranjčar dirnuo sve emotivnim govorom

Dodao je i da život nogometaša nije baš glamurozan, iako se tako na prvu mnogima čini. Životni je to stil koji zahtijeva puno odricanja, smatra Niko.

‘Nije lak život, lijep je, radiš ono što voliš, zarađuješ lijepe novce, ali je težak. Psihološki je težak jer se svaki dan nadmećeš sam sa sobom, sa prijateljima, ti si taj koji želi biti najbolji na kraju dana, prepun je uspona i padova’, kaže.


Komentari