‘ŽAPCI’ SVE DALJE OD TITULE: Prvak Hrvatske se nazire, odluka pada za sedam dana?

Photo: HAVK Mladost

Vaterpolisti Juga došli su na korak od obrane titule prvaka Hrvatske nakon što su u drugoj utakmici finala u Zagrebu svladali Mladost s 10:8. Da proslave prvaka još im treba jedna pobjeda, a prvu priliku dobit će za sedam dana u Dubrovniku.

Neizvjesnost je u večerašnjoj utakmici trajala samo prve dvije četvrtine. Mladostaši su u tom periodu možda i bili nešto bolji od Juga, četiri puta su vodili, no svaki put bi Dubrovčani izjednačili. Rezultati na kraju četvrtina, 2:2 nakon prve i 4:4 nakon druge, svjedoče da je utakmica bila u ‘egalu’.

Nije se umiralo u ljepoti, bio je to borbeni susret u kojem se valjalo boriti za svaki gol.

A onda su ‘Žapci’ nestali u prvom dijelu treće četvrtine. Golovima Benića, Fatovića i Obradovića ‘jugaši’ su se ‘odlijepili’ od domaćina i poveli s tri gola razlike što se pokazalo nedostižnim. Dalekometnim udarcem Lazića Mladost je ipak došla na -2 i dobila kakvu-takvu nadu da će u zadnjoj četvrtini imati neke izglede. No, s igrom kakvom su prikazali u nastavku nada nije postojala.

Pitanje pobjednika riješio je Obradović ‘šraubom’ za 5:8, onda je još i Garcia dodao gol za +4 i priči je bio kraj. Mladost je očajnički stisnula, no više od ublažavanja poraza nije išlo.

Kod Mladosti najbolji strijelci su bili Lazić, Bušlje i Harkov koji su postigli dva pogotka, Dubrovčane je predvodio Paolo Obradović s 3, Lončar i Papanastasiou su dodali dva.


Komentari