ZAJEC ŽELI NJEGA NA KLUPI DINAMA: ‘Kopić ima štofa ali…’

Photo: Zarko Basic/PIXSELL

Velimir Zajec je igračka i trenerska legenda Dinama iz Zagreba, a popularni Zeko veliku karijeru je gradio i u Grčkoj u Panathinaikosu, u kojem je isto dosegao status legende.

Zajec živi na dvije adrese, onoj hrvatskoj i onoj grčkoj, a trenutno Zeko se odlučio za jug kontinenta, gdje se oporavlja od zdravstvenih tegoba koje je imao.

Velimir sudjeluje u žiriju u izboru za najboljeg nogometaša Večernjeg lista, a Zajec je tu prestižnu nagradu osvojio još davne 1984. godine.

Modrić neupitan

“On je neupitan. I tako već deset godina. Ma on će takav ostati za sva vremena, nitko mu ne može ni blizu, ne samo u našem nogometu, u reprezentaciji nego ni u Real Madridu, on je jednostavno nedodirljiv. Bio je i najbolji igrač na svijetu, i danas je moderan igrač, vođa na terenu, ali on i sada puno trči i traži igru, uvijek ima viziju. Luka nije ni klasični razigravač, desetka ni klasični destruktivac, radilica, on je sve, jedan od najmodernijih veznih igrača”, objasnio je svoj izbor Zajec.

Zeko je na zadnja dva mjesta smjestio Livaju i Oršića za koje ima riječi hvale:

“Livaja je moderni napadač koji je puno toga dobroga donio Hajduku i to me nije iznenadilo jer je jako dobro igrao i u Grčkoj dok je bio ovdje, isto je radio prevagu. On je rođeni strijelac, ali ima i osjećaj za igru, za podvaliti loptu”.

A Oršić je napravio sjajne stvari, ti njegovi ulasci s lijevog krila suparnicima su radili probleme. Ima sve što treba modernom napadaču, taj odličan udarac kojim je zabio neke ključne golove. Oršić je kapacitet i za reprezentaciju, dobro bi joj došao iako ima nesreću pošto na toj poziciji igra Perišić.

Želi Bišćana

“Očigledno je Kopić pokazao da ima “štofa”. Kad je o treneru Dinama riječ, ja bih na tom mjestu volio vidjeti Igora Bišćana, kao što ga vidim na mjestu izbornika naše reprezentacije kada jednom Dalić ode. Pokazao je trenerski gen. Gdje god je radio, radio je dobro i napravio rezultate. I svi ga poštuju, a to je jako važno”, pun je hvale za Bišćana Zajec, koji se osvrnuo i na uspjeh reprezentacije:

“Nije to nikad lako, pogotovu nakon što se osvoji srebro na Svjetskom prvenstvu, otišli su neki igrači. Po meni najviše fali Mandžukić, on je bio izuzetno važan igrač za našu reprezentaciju i još nismo našli pravu zamjenu za njega iako tu imamo Petkovića, Kramarića, Livaju”, rekao je legendarni Zeko.

Komentari