Zagrepčanina čeka finale Svjetskog kupa u Parizu: Tin Srbić prvi u kvalifikacijama!

Press

Europski viceprvak na preči Tin Srbić u kvalifikacijama Svjetskog kupa u Parizu prvim je mjestom i najvišom ocjenom (14.500) osigurao finale.

Svjetskom prvaku na preči iz 2017. godine te aktualnom europskom viceprvaku, Svjetski kup u Parizu prvo je natjecanje nakon osječkog Svjetskog kupa održanog u svibnju, a ujedno i posljednja provjera uoči Svjetskog prvenstva koje ga sljedećeg mjeseca očekuje u Stuttgartu.

“Nisam se natjecao četiri mjeseca tako da je uvijek na prvom natjecanju nakon toliko vremena prisutna nervoza. Mišići se stisnu, pa je i teže odraditi, ali zadovoljan sam kako sam ovo odradio. Nisam odradio vježbu početne ocjene 6.2, nego 6.1, ali to su detalji i zadovoljan sam s ocjenom 14.500 na kraju. Trebalo mi je ovo finalo kako bih imao još jedan nastup i provjeru prije Svjetskog prvenstva. U finalu idem najjaču vježbu 6.5 i nadam se da ću ju odraditi. Kažem, ovo je samo priprema za svjetsko, tako da rezultat ovdje nije prioritet, ali ako napravim ono što sam isplanirao – onda neće izostati niti rezultat”, rekao je Tin.

Drugo mjesto kvalifikacija preče pripalo je Izraelcu Alexanderu Myakininu (14.400), dok je trećeplasirani bio Litavac Robert Tvorogal (14.250).

Finala po spravama, među kojima i finale preče u kojemu će nastupiti Tin, na rasporedu je danas poslijepodne.


Komentari