Zagrepčanin uzeo zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu: ‘U polufinalu sam imao i zdravstvenih problema’

Foto: Press

Traje Svjetsko prvenstvo u streljaštvu za osobe s invaliditetom u Limi. Iz glavnog grada Perua nam stižu sjajne vijesti.

Filip Skračić je već trećeg dana osigurao je Hrvatskoj prvu medalju na Svjetskom prvenstvu u ležećem stavu, no tu nije stao. Danas se ponovno popeo na postolje osvojivši treće mjesto u disciplini 10m zračna puška stojeći za slijepe i slabovidne. U kvalifikacijama je bio šesti dok se u finalu iskazao i zasluženo osvojio broncu sa 189.9 krugova.

Zlato je osvojio Španjolac Ager Solabarrieta Txakartegij sa 214.1 krugova, osvojivši još jedno zlato nakon što je pobijedio i u ležećem stavu, dok je Poljakinja Barbara Moskal bila je druga sa 211.0 pogođenih krugova.

Foto: Press

‘Bio sam smireniji u finalu’

“Naporno smo se spremali za ovo svjetsko prvenstvo, a ti napori su urodili plodom zbog čega smo jako sretni i ponosni. U kvalifikacijama stojećeg stava nisam bio prezadovoljan rezultatom i samom izvedbom, ali s obzirom na to da sam tijekom meča imao zdravstvenih problema, bilo je važno ući u finale. U finalu sam bio smireniji i fokusiraniji što je urodilo plodom s obzirom na to da nam je stojeći stav sekundaran. Pomalo smo iznenađeni postignutim rezultatom u stojećem stavu koliko god smo priželjkivali dobar rezultat,” izjavio je Škračić pa dodao:

1 euro = 7,53450 kuna

“Želim se zahvaliti streljačkom klubu invalida rada-Zagreb, Streljačkom klubu “Kustošija” kao i najboljim trenerima na svijetu treneru Damiru Tješinskom i Tomislavu Laziću začetniku VI streljaštva za slijepe u Hrvatskoj, kao i svima koji su svojim nesebičnim i požrtvovnim radom doprinijeli i sudjelovali u mom sportskom rastu i razvoju te me vodili do ovih velikih rezultata,” pa je potom dodao i kako se veseli godišnjem odmoru nakon kojeg će krenut s pripremama u novu sezonu.

Svjetsko prvenstvo se održava u zračnoj bazi u Limi, koje traje od 19 do 29. rujna 2023 godine. Ovo je deveto izdanje SP-a i prvo koje će se održava u Americi. Ujedno je to i treći veliki međunarodni streljački parasportski događaj koji se održava u Peruu nakon Svjetskog kupa u Limi 2021. i Parapanoameričkih igara 2019.

Na prvenstvu nastupa više od 260 natjecatelja iz 54 zemlje svijeta, a za Hrvatsku nastupaju tri strijelca Rudolf Petrović, Damir Bošnjak i Fran Skračić.

Odbio europske velikane zbog Dubrave: Mladi superstar pojasnio što se krije iza nesvakidašnjeg poteza


Komentari