ZAGREPČANIN POSTAJE NAJSKUPLJI HRVAT U POVIJESTI: Kakav uspon ovog mladića, a ne tako davno vozio se tramvajem!

Foto: Ante Cizmic / CROPIX

Joško Gvardiol (20) na ljeto bi mogao postati najskuplji hrvatski nogometaš u povijesti. Sve su glasnije priče da bi Gvardiol na kraju sezone mogao napustiti Leipzig i preseliti u Chelsea.

Prema pisanju engleskih medija, Chelsea je za našeg reprezentativca spreman dati 60 milijuna eura. Bio bi to najveći hrvatski transfer u povijesti, a trenutačni rekordni iznos također je platio Chelsea za Matea Kovačića (45 milijuna eura).

Gvardiol ugovor s Leipzigom ima do 2026., a prema Transfermarktu naš nogometaš vrijedi 30 milijuna eura.

Gvardiol ima samo 20 godina, ali je plijeni svojom mirnoćom na terenu. Uz to je i skroman dečko. Primjerice, kada je prije dvije godine igrao za Dinamo, na stadion je dolazio tramvajem.

“Iako polažem vozački, još se uvijek nekako najbolje osjećam u tramvaju. Nekada me zna suigrač odbaciti do kuće, nekada odem pješke jer uživam hodati. No, otkako me netko slikao u tramvaju, malo mi je neugodno jer sad svaki put kada uđem netko vadi mobitel”, govorio je Gvardiol.

U svakom slučaju, velika budućnost je ispred njega, zapravo budućnost je za njega već nastupila. Milijuni su zajamčeni, pitanje je samo koliko…


Komentari