ZAGREPČANIN I KNINJANKA NAJBOLJI U HRVATSKOJ: Olimpijska godina donijela im veliko priznanje

Foto: Screenshot HRT

Po običaju, završetak još jedne godine donio je tradicionalni odabir najboljih sportašica i sportaša u Hrvatskoj, u izboru koji već 70 godina organiziraju Sportske novosti. U olimpijskoj 2021. slavili su Matea Jelić i Tin Srbić, koji su tijekom ljeta razveselili Hrvatsku dolaskom do odličja na OI u Tokiju.

Kninjanka Jelić osvojila je zlato u taekwondou u kategoriji do 67 kilograma, a ranije u godini bila je i europska prvakinja u toj kategoriji u Sofiji.

Zagrepčanin Srbić je, pak, u glavni grad donio olimpijsko srebro u gimnastici. Srbić je odličnom vježbom u finalu preče ostvario veliki uspjeh, nastavivši putem kojim u seniorskoj konkurenciji ide od 2017., kada je bio zlatni na preči na Svjetskom prvenstvu u Montrealu. S 25 godina, Zagrepčanin će imati što za reći i u nastavku karijere.

Slavili i tenisači i stolnotenisačice paraolimpijke

Proglašeni su i najbolja momčad i ženska ekipa. U momčadskoj konkurenciji slavili su Nikola Mektić i Mate Pavić, najbolji svjetski muški teniski par, koji su u Tokiju osvojili olimpijsko zlato, a u sjajnoj godini bili su i pobjednici Wimbledona te finalisti Davis Cupa s hrvatskom reprezentacijom.

Najbolja ekipa su Helena Dretar Karić i Anđela Mužinić, stolnotenisačice paraolimpijke. Dretar Karić i Mužinić su na Paraolimpijskim igrama u Tokiju bile brončane u paru, a ovu titulu najboljih pridodale su onoj osvojenoj 2016., kada su također proglašene najboljom sportskom ekipom u odabiru koji organiziraju SN. Sjajne hrvatske olimpijke su te godine bile srebrne u paru na POI u Riju de Janeiru.

Dodjela u posebnom izdanju

Zbog koronavirusa i mjera kako se COVID-19 ne bi širio, proglašenje najboljih i dodjela priznanja dogodili su se u posebnim okolnostima. Nije bilo svečanosti kakva se organizirala prije razdoblja pandemije, već su najbolji u Hrvatskoj proglašeni u studijskoj emisiji na Hrvatskoj televiziji.

Komentari