Zagrepčani prijavili Vatrenog ‘zbog buke’, ali ga policija odlučila kazniti za nešto drugo, a iznos – smiješan!

Foto: Zeljko Hajdinjak / CROPIX

Tko kaže da pravna država ne funkcionira? Ma funkcionira, i to poput švicarskog sata.

Hrvatski nogometni reprezentativac Tin Jedvaj dobio je presudu Općinskog prekršajnog suda u Zagrebu po kojoj je zbog remećenja javnog reda i mira kažnjen sa, dobro pročitajte – 193 kune kazne. Točno, ni više ni manje nego – 193, dakle, stotinu devedeset i tri kune.

Kako je odmjerena baš takva kazna ne znamo, ali znamo da se Jedvaj dana 19. lipnja 2017. godine u večernjim satima nalazio na igralištu na Jarunu gdje je igrao košarku. Tada je netko od žitelja tog područja pozvao policiju koja je reagirala i po izlasku na teren rješavala stvar. Susjed kojem je smetalo igranje košarke je, zanimljivo, Jedvaja prijavio zbog buke iako se istovremeno na tom istom Jarunu odvijao In music festival koji je sigurno glasniji od zvuka lopte koja udara u beton i koša.

Jedvaj i njegovo društvo s igrališta tada su morali u postaju, na što su se glasno protivili pa je došlo i do vrijeđanja policajaca. E, zbog toga će igrač Bayera iz Leverkusena morati platiti 193 kune. Ne zbog buke, nego zbog vrijeđanja policajaca.

“Što me je*e što igram košarku, a cijeli grad ori od In music festivala”, kazao je Tin Jedvaj policajcima.

193 kune…


Komentari