ZAGREPČANI PONOVNO PORAŽENI U SPLITU: Deseti put za redom!

Foto: Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Split je stigao do svoje prve pobjede u regionalnoj košarkaškoj ABA ligi i to protiv Cibone.

Zagrebački klub do sada je bio najbolje stojeći hrvatski klub u regionalnoj ligi, ali protiv Splita nisu mogli. Split je slavio 77:76 te su upisali čak desetu pobjedu za redom protiv zagrebačkog kluba. Očito im splitski klub nikako ne leži.

Dobar početak Cibosa

Cibona je sjajno krenula u utakmicu te su poveli 24:9, a Splićane je do pobjede vodio trojac koji je nekoć nastupao za – Cedevitu! Toni Perković je ubacio 14 poena te podijelio šest asistencija, Karlo Žganec je zabio 14 poena i uhvatio sedam skokova, a apsolutno prvo ime susreta bio je Darko Bajo.

Bajo je odigrao utakmicu karijere te je protiv Cibosa ubacio 26 poena i uhvatio devet skokova. Kroz cijelu utakmicu bio je nerješiva enigma za obranu Cibone.

Zagrepčani su igrali bez playmakera Lovre Gnjidića koji je zbog manje rupture lista morao preskočiti ovaj susret. Nažalost, neće moći nastupiti ni za reprezentaciju u dvije kvalifikacijske utakmice za SP.

Najbolji kod Cibone bio je Gegić s 18 poena, sedam skokova i šest asistencije dok je Prkačin ubacio deset poena, uhvatio osam skokova i podijelio pet asistencija.


Komentari