Zagrebaši traže prekid crnog niza: U Arenu stiže mađarski Pick Szeged, Vujović poručio: Ne priznajem časne poraze

Foto: Screenshot/RK Zagreb

Pred rukometašima PPD Zagreba je susret 5. kola Lige prvaka kad će u nedjelju od 17 sati u Areni Zagreb dočekati momčad mađarskog Pick Szegeda.

Zagrebaši kao što je poznato u dosadašnja četiri kola imaju sva četiri poraza, i nalaze se u dosta teškoj situaciji. A pred njima je novi (pre)veliki izazov. Teško se i protiv jakog mađarskog Pick Szegeda mogu očekivati bodovi no trener Zagrebaša Vujović ne gubi nadu.

Nije nevažno kako se gubi, mi možemo izgubiti, ali to onda mora biti tako da budemo čisti pred sobom svjesni da smo dali sve što u ovom trenutku možemo. Ne bih bio zadovoljan porazom od Szegeda, ne priznajem nikakve časne poraze, zadovoljio bi me tek egal ili pobjeda, jer to bi najbolje pokazalo da smo na dobrom putu. Nakon Flensburga novi težak poraz bi rekao da je to bila slučajnost, a nitko od nas to ne želi – kaže trener zagrebaša Veselin Vujović.

Ono što je dodatan problem za Zagreb su ozljede, kojih ima i previše. Vujović ističe:

“Problem su nam ozljede, jer bez njih nam fali rotacija. Božić-Pavletić je operiran, neće ga biti tri mjeseca, imamo Horvata i Kosteskog, vratili smo za trening iz Gorice ErešaŠpende vuče ozljedu, Vekić gotovo sigurno neće moći igrati, probleme imaju Gadža i Vistorop, a za nas je to jako puno, posebno protiv sastava koji ima skoro savršen roster sa 16 reprezentativaca, sjajan na svakoj poziciji”.

O snazi protivnika i njegovim ambicijama dovoljno govori i to da su pobijedili i veliku Barcelonu. A znamo kako je Zagreb nedavno nagrabusio od te iste Barcelone u Zasdru i ostao zaleđen na -17. Stoga izjave  i očekivanja od utakmica moraju biti krajnje umjerena i odmjerena, no predati se naravno ne treba niti će to Zagrebaši napraviti. Svjestan je svega toga i Veselin Vujović:

“Szeged je složen da bude sudionik F4, prvak Europe. Fizički su izuzetni. Uz visinu i snagu imaju i brzinu i rutinu igranja velikih utakmica. Banhidi i Gaber su, po meni, najbolji par pivota u Europi, sjajni su ljevaci, vratari, kod njih su reprezentativci rezerve, i to sve govori… Ali imaju i nedostataka. I nadam se da ćemo ih mi pronaći.”

U sastavu Szegeda se nalaze i dvojica hrvatskih aduta i bivših igrača Zagreba, Mirko Alilović i Luka Stepančić.

 


Komentari