ZAGREBAŠI BEZ NOVE POBJEDE: Pad u završnici, veliki udarac u borbi za prolaz

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Rukometaši PPD Zagreba bili su praznih ruku u Sjevernoj Makedoniji u 12. kolu skupine A ovosezonske Lige prvaka. Domaći Vardar je u Skoplju slavio s 20:19, izdržavši u rezultatski napetoj utakmici koja je imala i napetu završnicu.

Zagrebaši su malo manje od 10 minuta do kraja vodili sa 17:16, no potom je stigla domaća serija od četiri uzastopna gola kojom je Vardar poveo s 20:17. Hrvatski prvaci uspjeli su se približiti do -1, ali nije bilo povratka u egal.

Dolaskom do pobjede, Vardar je stekao prednost pred zagrebačkim klubom u borbi za jednu od prvih šest pozicija, što donosi prolazak dalje, u osminu finala. Makedonski predstavnici sada su pretekli PPD i nalaze se na petom mjestu, s bodom više od Zagrebovih rukometaša. PPD je sada sedmi, korak ispod šestoplasiranog Elveruma, s kojim je bodovno poravnat s po osam osvojenih bodova.

Leimeter vodio Zagreb

Zagrebaše je u porazu vodio Csaba Leimeter, koji je imao četiri gola. Ivan Čupić i Sandro Obranović pridružili su se s po tri gola. Filip Taleski i Alix Nyokas imali su po četiri gola za domaći Vardar.

PPD Zagreb će iduću utakmicu Lige prvaka igrati za osam dana, 3. ožujka kod kuće protiv Kiela. Do kraja prvog kruga na rasporedu je i gostovanje u Danskoj, 9. ožujka u Aalborgu.


Komentari