ZAGREBAČKI VATRENI UOČI MAROKA: ‘Možemo ponoviti Rusiju, reprezentacija je posebna emocija’

Foto: Tom Dubravec / CROPIX

Euforija i ludilo službeno je krenulo pobjedom Ekvadora protiv Katara s 2:0. Hrvatska otvara protiv Maroka u 11 sati u srijedu.

Uoči susreta pred medije su izašla dva izdanka Dinamove škole, Andrej Kramarić i Borna Sosa. Sosi je ovo prvo Svjetsko prvenstvo:

“Jako je lijepo biti ovdje. Nikada nisam ništa slično doživio u nogometu. Ovo je jako kvalitetno natjecanje, jedva čekam da počne. Još nismo vidjeli stadione, zanima me kako su ih napravili i kako sve izgleda. Nadamo se dobrom rezultatu”

‘Možemo ponoviti Rusiju’

Zatim je nastavio: “Za mene je igranje za Hrvatsku velika emocija. Te emocije prolaze kroz mene još od kad sam igrao za U-14 Hrvatsku, pa U-15, pa SP u Čileu, a sad ovaj SP. To je ostvarenje najvećeg cilja i san za svakog igrača. Presretan sam i jedva čekam da krene.”

Osim njega tamo je bio i srbrni iz Rusije, Kramarić: “Ovo mi je drugo SP, motivirani smo svi skupa, pripremamo se za svaku utakmicu, ali treba imati i malo sreće. Imamo kvalitetu i možemo ponoviti rezultat iz Rusije, ali glupo je o tome pričati i najavljivati. Bitno da prođemo skupinu, a onda ćemo vidjeti što će biti. Konkurencija u napadu? To je normalno i zdravo, tako se motiviramo.”

Za kraj je komentirao uvjete: “Očekivao sam i gore vrijeme. Solidno smo se priviknuli. Malo zapuše i hladni povjetarac. U glavi smo svi spremni i vrijeme neće biti problem, neki će se možda i prehladiti ako je klimatizirano kako svi govore. Tajming je odličan, uvijek se velika natjecanja na kraju sezone, a igrači sad nisu toliko umorni. Svi će pucati od energije i mislim da će Svjetsko prvenstvo gorjeti”.


Komentari