Zagrebački klubovi polovični: Dubrava udarnim poluvremenom do pobjede, potpuni debakl Sesveta

Jučer su ranije odigrane dvije utakmice trećeg kola rukometne Premijer Lige jer rukometaši Dubrave i Poreča imaju europske obaveze u EHF Kupu. Dubrava je lako došla do bodova protiv Umaga, dok je Sesvete na nesvakidašnji način ostalo bez bodova na domaćem terenu.

Dubrava je kod kuće ispratila Umag sa 9 razlike u Istru. Prvo poluvrijeme je bilo ravnopravno, o čemu govori rezultat 18:17 za domaćine. U nastavku susreta na teren je izašla neka druga Dubrava koja je ograničila Umag na samo 9 pogodaka u nastavku za konačnih 35:26. Čak 5 igrača Dubrave su zabili po pet pogodaka, a to su Karpo Sirotić, Luka Vinković, Ante Babić, Ante Ivanković te Filip Vučelić. Kod gostiju najefikasniji Filip Glavaš sa šest pogodaka.

FOTO: Muški rukometni klub Sesvete

Sesvete ni u trećem kolu nisu došle do bodova. Nakon poraza na gostovanju kod Zameta u prošlom kolu isto za jedan pogodak, isto se dogodilo i sada protiv Poreča. U veoma efikasnoj i izjednačenoj utakmici rukometaši Sesveta su izgubili nemoguće te praktički poklonili bodove. U zadnjem napadu s igračem više kod rezultata 30-30 uspjeli su izgubiti utakmicu. Nerezonskim šutem 7-8 sekundi do kraja omogućili su Poreču kontranapad koji je realizirao Filip Perić čime su dva boda otišla put Istre umjesto da su ostala u Sesvetama. Krešimir Krešić je bio najbolji u domaćim redovima s 9 pogodaka. Osam je dodao Leon Štrbad. Kod Poreča ponovno fantastičan Matija Rađaković s 13 pogodaka iz 13 udaraca.

U sljedećem kolu Sesvete putuje u Umag, dok Dubrava igra EHF Kup protiv Benfice.


Komentari