Zagrebački klub u problemima: Isplivao poražavajuć podatak, a pojavila se i nezgodna glasina

Predstavljanje nove ekipe RK Lokomotive (Foto: Goran Mehkek/CROPIX)

Rukometni klub Lokomotiva je u zadnjem derbiju 1. HRL lige žena izgubio od Podravke i tako već sada, nakon četiri kola, trebat će čudo za titulu.

Nažalost, prva ženska rukometna liga nije ni približno jaka da bi parirala tim dvjema najjačim ekipama, pa su tako međusobni derbiji najvažniji. Već start prvenstva nije dobro krenuo za Lokosice jer su izgubile protiv Osijeka i sada kasne već šest bodova za Podravkom, ali treba reći kako imaju i utakmicu manje.

Bivša igračica Lokomotive Klara Birtić u šansi za pogodak (Foto: Zeljko Puhovski/CROPIX)

Pobjeda davno zabilježena

Lokomotivin problem nije samo hrvatska liga, već i Liga prvakinja. Zadnju pobjedu Lokosice su upisale 20.11.2021., što je frapantan i pomalo poražavajuć podatak.

Sezonu prije 20/21 došle su do finala EHF Cup-a i poslije toga upisale samo dvije pobjede do danas u Europi.

Zalog za budućnost postoji

Nakon poraza od Podravke, Nenad Šoštarić je priznao kako je ovo vrlo mlada ekipa.

Igračice Lokomotive slave pogodak (Foto: Ronald Gorsic/CROPIX)

“Ja sam zbilja ponosan, mi smo danas ovdje imali cure 2004. godište. Mala Zrilić je 2004. godište, imamo i 2002., 2003. godište. Od prošle sezone smo bez osam igrača, bez Prkačin koja je povrijeđena, bez prvog golmana, Lisjak, a ova su djeca dala srce na terenu”.

Snimka kaznenog udarca izazvala nevjericu: ‘Sudac je uzeo dobre pare za ovu zezanciju’

“Cilj je da uđemo u Europa ligu da imaju šest jakih utakmica u Europi i da se zadržimo i u prvenstvu u vrhu te da ove cure koje su rezerve kroz ovakve utakmice rastu, stječu iskustvo i postanu sve bolje. Ja im želim sve najbolje”, zaključio je.

Pitanje je hoće li Šoštarić i ostati u klubu jer, prisjetimo se, njega su povezivali s RK Zagrebom, a nedugo nakon toga viđen je u njihovim klupskim prostorijama.


Komentari