ZAGREBAČKI KARATE MAJSTOR U BRIGAMA: ‘Naš klub je korak do zatvaranja…’

Pandemija korona virusa ostavila je neugodan trag propasti u gotovo svim segmentima društva. Jednako tako, posljedice pojave COVID-a 19 osjetili su i sportski klubovi koji muku muče kako bi opstali u ovim nepredvidivim vremenima.

Jedan od njih je i Karate Klub “Maksimir – Elka”, a o problemima koji su ih snašli, popričali smo sa Vladimirom Šantićem, stručnim voditeljem, prvim trenerom i ovlaštenom osobom ovog tradicionalnog kluba:

Ova mjera nas je dotukla

“Naš klub obuhvaća sve generacije, uključujući i onu ‘vrtićke dobi’. Međutim, dolaskom korona-pandemije, najmlađa se grupa u potpunosti raspala, a rasulo se nastavlja i dalje. Naš uspješni klub je tako sada spao na svega desetak članova”, požalio nam se velemajstor karatea Vladimir Šantić.

Osim zbog nedostatnih financija kojima su se plaćali troškovi iznajmljivanja dvorane, a koje su se rješavale članarinama članova kluba, sportaše je posebno “pokosila” i jedna mjera Stožera:

“Sada je propisano da u jednoj grupi na treningu mogu prisustvovati samo učenici jednog razreda. To je jednostavno nemoguće, jer se ovdje ne radi o klasičnoj nastavi, nego o izobrazbi jedne borilačke vještine. Ne vjerujem da igdje u Hrvatskoj postoji cijeli jedan školski razred koji bi u istom trenutku bio upisan u jedan klub”, navodi naš sugovornik.

“Pomoglo bi nam da dobijemo privremeno besplatan prostor”

Prvi trener kojem, bez obzira na činjenicu da bi klub ubrzo mogao ostati bez posla, ne nedostaje entuzijazma, ipak se nada da će spas za klub “Maksimir – Elka” doći na bilo koji način:

“Vjerujem da će netko dovoljno osviješten o potrebitosti sporta u našem društvu imati dovoljno empatije, te nam u najmanju ruku ponuditi besplatan prostor, barem dok ova situacija ne prođe. Jer, ovaj u sklopu O.Š A.G. Matoš više nećemo moći plaćati.

Ukoliko netko ima rješenje za ovaj klub s tradicijom, a osobito ako smatra da bi se za mlade karatiste mogao pronaći prostor za održavanje treninga, mogu kontaktirati:

Vlado Šantić: 098/735395

ili

Goran Radoš (predsjednik kluba): 098/1717170


Komentari